Sari direct la conținut

O femeie din Republica Moldova a fost ucisă în atacul terorist de lângă Tel Aviv

HotNews.ro
O femeie din Republica Moldova a fost ucisă în atacul terorist de lângă Tel Aviv
Atac terorist în Jaffa, Israel (Foto: Magen David Adom / Handout / AFP / Profimedia)

O femeie din Republica Moldova se numără printre cele șase persoane ucise în atacul terorist comis luni în orașul israelian Jaffa, în apropiere de Tel Aviv, unde doi atacatori au împușcat și înjunghiat civili lângă o stație de tramvai.

„Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova  își exprimă regretul profund în legătură cu decesul unei cetățence a țării noastre în urma atacului terorist din Yaffo, Tel Aviv, produs în seara zilei de 1 octombrie 2024. Ambasada Republicii Moldova în Israel este în contact permanent cu autoritățile locale, fiind în așteptarea confirmării oficiale a identității victimei. De asemenea, misiunea noastră diplomatică este pregătită să ofere rudelor și apropiaților victimei toată asistența consulară ce se impune”, a transmis miercuri Ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău.

Șase persoane au fost ucise, iar alte nouă au fost rănite, marţi seară, într-un atac armat comis în orașul israelian Jaffa, iar cei doi presupuşi atacatori au fost „neutralizaţi”. Unul dintre teroriști era înarmat cu o pușcă de asalt, în timp ce celălalt avea un cuțit. Cei doi au împușcat și înjunghiat civili lângă o stație de metrou ușor, înainte de a continua pe jos, atacând oameni pe strada Ierusalim din acest oraș.

INTERVIURILE HotNews.ro