Sari direct la conținut

O nouă navă a eşuat pe canalul Sulina. „Nu au fost înregistrate urme de poluare”

HotNews.ro
Canalul Sulina / FOTO Agerpres
Canalul Sulina / FOTO Agerpres

Căpitănia Portului Sulina a deschis un dosar de cercetare pentru a stabili împrejurările în care o navă încărcată cu produse laminate a eşuat pe canalul Sulina, la mila 17 a Dunării.

Potrivit unui comunicat de presă remis miercuri de Autoritatea Navală Română (ANR) și citat de Agerpres, nava Hopterix, aflată sub pavilion Barbados, se îndrepta spre portul Brăila şi a eşuat marţi, iar în sprijinul ei a intervenit remorcherul Sulina 2 al Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos din Galaţi, operaţiunea de dezeşuare fiind monitorizată de Căpitănia Portului Sulina.

„Pentru că operaţiunea de dezeşuare nu a fost posibilă cu un singur remorcher, în această dimineaţă a fost trimis în asistenţă şi un al doilea remorcher, Galaţi 3. Nava Hopterix este eşuată în ax longitudinal cu şenalul navigabil ceea ce face ca traficul în zonă să nu fie restricţionat”, se specifică în comunicatul ANR.

Potrivit sursei citate, în urma eşuării nu au fost înregistrate urme de poluare, iar Căpitănia Portului Sulina a deschis un dosar de cercetare pentru a stabili cauzele şi împrejurările producerii acestui eveniment.

INTERVIURILE HotNews.ro