Sari direct la conținut

OMS va stabili în curând recomandările de utilizare a pastilelor antivirale contra COVID-19

HotNews.ro
Molnupiravir, Foto: Soumyabrata Roy / Zuma Press / Profimedia Images
Molnupiravir, Foto: Soumyabrata Roy / Zuma Press / Profimedia Images

Oficiali din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) au precizat vineri că speră să convoace în curând o şedinţă pentru a stabili recomandări de utilizare a pilulelor antivirale contra COVID-19, adăugând că acestea oferă noi perspective ”foarte atractive” pentru tratamentul clinic, informează Reuters.

Marea Britanie a devenit prima ţară care a autorizat, la începutul acestei luni, utilizarea unei pastile antivirale pentru tratarea COVID-19. Janet Diaz, coordonatoarea echipei clinice însărcinate cu răspunsul anti-COVID-19 din cadrul OMS, a precizat că o reuniune a grupului pentru redactarea recomnadărilor va lua în considerare pastilele anti-COVID-19 la următoarea şedinţă, care va avea loc peste trei săptămâni.

Un alt oficial al OMS, Mike Ryan, a spus că descoperirile preliminare referitoare la pilule sunt ” foarte, foarte binevenite” adăugând că ”un proces minuţios” nu este necesar pentru ca tratamentul să devină disponibil la scară mai largă.

”În mod clar, a dispune de o a doua abordare pentru tratarea celor care se infectează este foarte plăcut şi să poţi salva vieţi în acest fel este de asemenea foarte plăcut”, a spus el, potrivit Agerpres.

Săptămâna trecută, Pfizer Inc a anunţat că pilula sa experimentală pentru tratarea COVID-19 a redus cu 89% riscul de spitalizare sau deces în cazul adulţilor cu risc de a dezvolta o formă severă a bolii.

Uniunea Europeană negociază cu Merck și Pfizer posibile contracte de furnizare a medicamentelor lor experimentale anti-Covid, a spus un oficial UE pentru Reuters, care a adăugat că discuțiile cu Merck sunt mai avansate.

Ambii producători de medicamente din SUA au dezvoltat pastile antivirale care au demonstrat o eficacitate promițătoare în studiile efectuate pe adulți cu COVID-19 care prezintă un risc ridicat de îmbolnăvire gravă, cu Pfizer la 89% și Merck în jur de 50%.

Discuțiile cu Merck sunt mai avansate, deoarece a început deja să trimită date către autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană, a spus oficialul UE familiarizat cu discuțiile, dar a cerut să rămână anonim, întrucât negocierile sunt confidențiale.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro