[P] Casa Verde 2024: Când începe și ce schimbări apar pentru beneficiari
Programul Casa Verde 2024 este așteptat să înceapă la jumătatea lunii septembrie. Acesta vine cu o serie de modificări față de anul anterior. Beneficiarii vor fi obligați să-și instaleze sisteme de stocare a energiei, iar valoarea finanțării va crește de la 20.000 de lei la 27.000 – 30.000 lei / beneficiar, conform declarației lui Adrian Corbu, vicepreședintele Administrației Fondului pentru Mediu (AFM).
În acest an, numărul estimat al consumatorilor care vor beneficia de program este de 60.000. Bugetul total al Casa Verde 2024 este de 2 miliarde de lei.
Înscrierea se va realiza într-un mod similar precum anii trecuți, în aplicația AFM.
Verificarea și validarea beneficiarilor va fi făcută de către instalatori, iar AFM va publica lista cu consumatorii care au obținut finanțarea și cei care au fost respinși.
Compania inoSOLAR România este pregătită să instaleze peste 5000 de sisteme fotovoltaice în programul Casa Verde 2024, grație echipelor dedicate de instalatori din fiecare regiune a țării.
Pentru programul din 2023, inoSOLAR România a reușit să ajungă și să instaleze sisteme fotovoltaice la peste 70% dintre beneficiari în numai 6 luni de la startul instalărilor.
Ce documente sunt necesare pentru Casa Verde 2024?
1. Act de identitate solicitant (adresa să fie cea la care se montează panourile)
2. Extras de carte funciară (intabulare casă și teren, drept proprietate, fără sarcini cu excepția ipotecii bancare, adresa să fie identică cu cea din buletin)
3. Certificat de atestare fiscală ANAF (pe numele solicitantului, fără datorii)
4. Certificatul de atestare fiscală privind impozitele și taxele locale (pe numele solicitantului, fără datorii)
Programul Casa Verde 2024 reprezintă nu doar o oportunitate pentru inoSOLAR de a-și continua misiunea de a accelera tranziția României către energie verde și un mediu mai curat, dar și un avantaj economic semnificativ pentru beneficiari.
Aceștia nu doar că vor contribui la protejarea mediului, dar vor reduce considerabil costurile facturilor la energie pe termen lung, beneficiind de o sursă de energie sustenabilă și eficientă, alături de sistem de stocare a energiei, fapt care va determina chiar și o autonomie privind rețeaua de distribuție energie electrică.