Sari direct la conținut

Partidul Reformei al lui Nigel Farage, pe cale de a obține o victorie spectaculoasă

HotNews.ro
Partidul antiimigrație al lui Nigel Farage, Reform UK, ar urma să-şi facă o intrare mai importantă decât se prevedea, cu 13 mandate câștigate, scrie The Guardian.
Nigel Farage părăsește Glaziers Hall, din centrul Londrei, după ce a anunțat că va candida la alegerile din Clacton și îl va înlocui pe Richard Tice ca lider al Reform UK, 3 iunie 2024, Foto: Marcin Nowak/LNP / Shutterstock Editorial / Profimedia
Nigel Farage, liderul Reform UK Foto: Marcin Nowak/LNP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Deși a existat prudență cu privire la modul în care sondajele la ieșirea de la urne s-ar traduce în cele din urmă în locuri, a fost clar că milioane de oameni au votat pentru partidul anti-imigrație, care a declarat că vrea să distrugă Partidul Conservator.

Ben Habib, liderul adjunct al Reform, a declarat: „Acesta este un cap de pod uriaș. Acest lucru este seismic din punct de vedere politic”.

Rezultatele sondajului sugerează că Farage, care a provocat un cutremur politic pe dreapta după ce a revenit în funcția de lider al partidului luna trecută și a anunțat că s-a răzgândit în privința candidaturii, este aproape să câștige colegiul Essex din Clacton, potrivit The Guardian.

Richard Tice, președintele Reform UK și omul care s-a dat la o parte pentru ca Farage să poată reveni, părea să fie favorit clar pentru a câștiga în Boston și Skegness.

Printre alți candidați ai prtidului care se aflau într-o poziție favorabilă se numără fostul președinte al Southampton Football Club, Rupert Lowe, care a candidat în Great Yarmouth.

Laburiștii vor obține o victorie zdrobitoare în aceste alegeri generale, învingând Partidul Conservator, aflat la putere din 2010, sugerează exit-poll-ul televiziunilor.

Conform sondajului realizat de Ipsos UK pentru Sky News, BBC și ITV News, laburiștii ar urma să câștige 410 locuri, oferindu-i lui Sir Keir Starmer o majoritate de 170 de locuri.

Partidul Conservator ar urma să se prăbușească la 131 de locuri,cel mai mic scor din istoria partidului.

Liberal-democrații au înregistrat rezultate deosebit de bune în locurile în care au început pe locul doi după conservatori, în special în cele pe care le-au deținut până în 2015.

Rezultatele SNP par să fie mai slabe decât anticipau majoritatea sondajelor, câștigând doar 10 locuri.

INTERVIURILE HotNews.ro