Sari direct la conținut

Politic show: Vicepreşedintele ALDE cere ca judecătorii anchetaţi de DNA să se retragă din funcţii; Cum au ajuns copiii de politicieni cum au ajuns secretari de stat: ”Gena și inspirația de la părinți”!; Răspunsul echivoc al ministrului justiției, Tudorel Toader, la întrebarea dacă va urma un OUG de amnistie și grațiere 

HotNews.ro
politic, Foto: Hotnews
politic, Foto: Hotnews

Vicepreşedintele ALDE cere ca judecătorii anchetaţi de DNA să se retragă din funcţii. Toma Petcu a declarat marţi că judecătorii cercetaţi de DNA ar trebui să plece din funcţiile pe care le deţin, pe motiv că ei sunt cei care „înfăptuiesc justiţia” şi nu cei care „ar trebuie să trebui tremure de frică în sala de judecată”. Tot el a mai spus că cei 300 de magistraţi cu probleme nu ar trebui ignoraţi de preşedintele Klaus Iohannis, „fanul numărul unu al DNA”. „Trebuie să ştim, avem dreptul să cunoaştem care sunt acei judecători urmăriţi de către DNA. Cei care au aceste dosare ar trebui, având destule argumente, să se retragă. 300 de magistraţi care sunt vizaţi de dosarele DNA nu cred că pot fi ignoraţi nici măcar de preşedinte, fanul numărul unu al DNA”, a afirmat Toma Petcu, potrivitAdevarul.

Cum au ajuns copiii de politicieni cum au ajuns secretari de stat: ”Gena și inspirația de la părinți”! Numele Andreei Arcan Apostol poate nu vă spune multe. Este fiica senatoarei PSD Emilia Arcan și asta a contat cel mai mult. „Pentru a ocupa o astfel de funcție, trebuie să fii un om politic, că e o numire pe criterii politice, nu dăm concurs”, spune ea. La Ministerul Tineretului și Sportului, s-a strecurat Remus Munteanu, în funcția de secretar de stat. Tatăl său, Ioan Munteanu, a intrat sub control judiciar pentru trafic de influenţă şi spălare de bani. „Ţinând cont de experienţa tatălui meu – şi am avut multe lucruri de învăţat de la el, şi probabil dacă urmăriţi activitatea lui, aşa, nu ştiu – să spunem că materia genetică există şi poate pot să fac ceva”, spune Remus Munteanu, potrivitLibertatea.

Răspunsul echivoc al ministrului justiției, Tudorel Toader, la întrebarea dacă va urma un OUG de amnistie și grațiere. Pe de-o parte, Toader a afirmat că regimul infracțiunilor și pedespelor se reglemnentează prin lege organică și că după 1990 au fost adoptate patru actele de clementă, iar pe de altă parte a precizat că Guvernul poate adopta OUG care intră în vigoare la momentul publicării în MOF după depunerea ei la secretarii celor două Camere ale Parlamentului. ”Eu nu sunt Guvern, eu sunt doar membru al Guvernului. Articolul 73 litera h din Constituție, din legea fundamentală, spune că regimul infracțiunilor și pedepselor se reglementează prin lege organică. Din ”90 și până acum au fost adoptate patru acte de clemență prin regimul constituțional existent”, potrivitG4media.

Codrin Ștefănescu: „Augustin Lazăr tebuie demis”. Codrin Ștefănescu, secretar general adjunct al PSD, a anunțat, marți seara că Toader trebuie să aplice legea și să îl demită pe Lazăr, pe modelul Laura Codruța Kovesi. „Eu cred că Lazăr trebuie revocat: întreaga clasă politică și mass-media trebuie supravhegeată și actele pe care le emite guvernul României. Eu aștept evaluarea asta și aștept ca toți să răspundă în fața legii pentru ce au făcut, acești oameni de tip Kovesi, Onea, Negulescu. Sunt oameni fără scrupule, au distrus vieți, nu cariere.” a spus el, potrivitRomania Libera.

România și Ungaria, o vecinătate bruiată ideologic. Nu ai cum să depășești minoratul politic cu o gândire simplistă ca a lui Ludovic Orban. Felul cum a reacționat el la discursul prim-ministrului Ungariei, Viktor Orbán, de la Băile Tușnad e deopotrivă previzibil și decepționant. Căutând un efect facil, liderul principalului partid de opoziție a condamnat declarațiile prim-ministrului Ungariei, complet indiferent la ce spusese acela de fapt. ”Aceste declarații sunt total deplasate, au un caracter neprietenesc și sunt cu atât mai jignitoare și mai grave cu cât au fost făcute pe teritoriul României”, a spus liberalul, care a cerut totodată Guvernului ”să ia atitudine oficială față de aceste declarații și să nu tacă în mod complice”, potrivitDeutsche Welle.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro