Sari direct la conținut

Polițistul din Sibiu care a lovit cu picioarele și pumnii pe un șofer începător, reținut

HotNews.ro
Polițistul din Sibiu care a lovit cu picioarele și pumnii pe un șofer începător, reținut
Șofer agresat de un polițist aflat în timpul liber, în Cisnădie - FOTO: Captură YouTube

Aflat în timpul liber, polițistul a atacat cu pumnii şi picioarele un tânăr într-o benzinărie din Cisnădie, județul Sibiu. În cursul nopții el a fost audiat, iar procurorul a dispus reținerea sa pentru 24 de ore, a declarat purtătoarea de cuvânt a Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

„Dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu. În cursul nopţii suspectul a fost audiat şi procurorul de caz a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore. Cercetările sunt în desfăşurare”, a precizat Teodora Iacob.

Pe lângă ancheta penală, polițistul mai este cercetat disciplinar într-o anchetă internă deschisă de IPJ Sibiu.

Această anchetă a fost deschisă după ce șoferul începător care a căzut victimă polițistului a depus plângere penală.

„În seara de 1 septembrie a.c., la nivelul Poliţiei Oraşului Cisnădie s-a înregistrat o plângere penală prin care un tânăr reclamă faptul că, la aceeaşi dată, în jurul orei 19:30, în Cisnădie, ar fi fost agresat de către şoferul unei autoutilitare, bărbatul lovind şi portiera stânga faţă a autoturismului în care se afla tânărul, în calitate de conducător auto”, se arată într-un comunicat transmis luni de IPJ Sibiu.

O reacție a venit marți și de la IGPR, care a solicitat Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu „să ia toate măsurile legale” și „să comunice public, în mod transparent şi rapid, toate cazurile gestionate de această unitate de poliţie, în special cele în care sunt implicaţi poliţişti, astfel încât opinia publică să fie informată”.

Conducerea instituţiei mai spune că „se delimitează ferm de orice comportamente ilegale, care aduc atingere Statutului poliţistului”.

„Indiferent de calitatea persoanei care încalcă prevederile legale, se vor lua toate măsurile prevăzute de lege. Susţinem toate activităţile specifice procedurilor penale şi avem ca deziderat funcţionarea sistemului doar cu poliţişti integri şi profesionişti”, a mai transmis Poliţia Română.

Un polițist în timpul liber a sărit cu picioarele și pumnii pe un șofer începător, în Cisnădie

Incindentul, care a fost filmat, a avut loc într-o benzinărie din localitatea Cisnadie, de lângă municipiul Sibiu.

În imagini se vede cum poliţistul coboară dintr-un vehicul, se întreaptă către maşina oprită la intrarea în benzinărie şi loveşte direct cu piciorul şoferul, prin geamul deschis al autoturismului. Agresorul continuă, cu pumnii şi picioarele, până când mai multe persoane intervin.

[Atenție: Imagini cu posibil impact emoțional]

INTERVIURILE HotNews.ro