Sari direct la conținut

Prezența unui urs, semnalată în comuna Păuleşti, de lângă Ploiești: „Deja mi-e frică să las copiii în propria curte”

HotNews.ro
Urs în oraș, Foto: Jack Hill / News Licensing / Profimedia
Urs în oraș, imagine generică Foto: Jack Hill / News Licensing / Profimedia

Un urs a fost văzut miercuri, în comuna Păuleşti, din Prahova, conform News.ro. Primăria recomandă oamenilor să nu se apropie de animal şi să sune imediat la 112. Cazul are loc la o zi după tragedia de pe Jepii Mici, când un urs a atacat și ucis o turistă.

Comuna Păuleşti are o populație de aproape 8.000 de locuitori, conform recensământului din 2021 și se află la nici cinci kilometri de Ploiești. 

„A fost identificată prezenţa unui urs în satul Păuleşti, pe strada Colinei, respectiv Măgurei. Dacă îl vedeţi, vă rugăm să păstraţi distanţa faţă de animal şi nu încercaţi să vă fotografiaţi cu acesta sau să îl hrăniţi! Sunaţi de îndată la Numărul de Urgenţă 112!”, a postat Primăria pe pagina de Facebook a instituţiei. 

La postarea primăriei, o femeie care spune că locuiește în localitate, a scris în comentarii că ursul a ajuns la ea în curte și i-a distrus bunurile. „Noaptea trecută a intrat și în curtea noastră și a sfâșiat piscina. Deja mi-e frică să las copiii în propria curte. De mers pe stradă nu mai spun”, a mărturisit ea.

O altă persoană a scris în comentarii că ursul a fost văzut, duminică, și în comuna Blejoi, unde a intrat și i-a atacat animalele.

Nu este prima dată când în localitate îşi fac apariţia urşii. Exemplare de urs au fost văzute anul trecut şi anul acesta şi în municipiul Ploieşti, care se află la 50 de kilometri de Capitală.

Marți, o tânără în vârstă de 19 ani a fost ucisă de un urs pe traseul montan Jepii Mici. Salvatorii au afirmat că fata atacată a fost târâtă şi sfâşiată de animal.

Ulterior, ursul a fost împuşcat. Decizia a fost luată în condiţiile în care animalul i-a atacat de mai multe ori pe salvatorii care încearcau recuperarea cadavrului tinerei de 19 ani.

INTERVIURILE HotNews.ro