Sari direct la conținut

Primarul din Bușteni, reținut pentru 24 de ore, după ce a agresat o femeie

HotNews.ro
Primarul din Bușteni, reținut pentru 24 de ore, după ce a agresat o femeie
Sursa foto: Mircea Corbu / Facebook.com

Primarul orașului Bușteni, Mircea Corbu, a fost reținut, joi seară, într-un dosar în care este acuzat de o angajată a Consiliului Local că a agresat-o. Acuzațiile includ și influenţarea declaraţiilor şi instigare la mărturie mincinoasă, conform News.ro.

Pe 16 octombrie, Inspectoratul de Poliție Prahova a primit o plângere împotriva edilului în vârstă de 58 de ani, după ce a agresat fizic și verbal directoarea unei societăți, aflate în subordinea Consiliului Local. 

„Faţă de bărbatul în cauză a fost dispusă, la data de 24 octombrie, continuarea cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de purtare abuzivă, precum şi pentru săvârşirea infracţiunilor de influenţarea declaraţiilor şi instigare la mărturie mincinoasă”, a anunțat Poliția Prahova, citată de News.ro.

Primarul a fost reținut pentru 24 de ore. Autoritățile au informat că după expirarea ordonanţei de reţinere, bărbatul va fi prezentat unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.

Femeia a fost lovită în cap de primar

Săptămâna trecută, când a avut loc agresiunea reclamată de femeie, polițiștii au declarat că între cei doi a avut loc o neînțelegere. „Ulterior, conflictul a degenerat, iar bărbatul ar fi lovit-o pe femeie în zona capului şi ar fi dat-o afară din biroul în care a avut loc conflictul”, mai spun polițiștii.

Contactat telefonic după incident, primarul Mircea Corbu a negat că ar fi fost violent cu femeia care l-a reclamat, susţinând că tot ce i se întâmplă are conotaţii politice.

Edilul a povestit că femeii i s-a solicitat să părăsească biroul pentru că sediul societăţii trebuie schimbat, fiind mutat la 80 de metri distanţă, pentru implementarea unui proiect care prevede montarea de camere de supraveghere.

„Oamenii stăteau la uşă şi nu voia să elibereze camera să monteze acea aparatură. Ba din contră, am zis că doamna, care îmi e ca un copil, îmi dă şi vreuna”, spune edilul.

Nu este prima dată când edilul este reclamat de directoarea societății

Mircea Corbu a precizat că a fost prieten cu tatăl femeii care acum l-a reclamat, spunând că el a adus-o în instituţie.

„Doamna respectivă mi-a mai făcut un dosar penal anul trecut (…) I-am făcut plângere penală la Poliţie, pentru abuz în serviciu. Presiuni din astea, am mai avut. E totul politic. Am avut multe realizări aici”, a mai susținut edilul Mircea Corbu.

Primarul în funcție a susținut că aceste lucruri se întâmplă în contextul în care primarul ales al oraşului Buşteni, Emanoil Savin, a murit. Savin câştigase primăria pentru PSD, învingându-l pe edilul liberal în funcţie, însă funcţia va rămâne vacantă odată cu începerea noului mandat.

INTERVIURILE HotNews.ro