Sari direct la conținut

Primarul din Limanu: 2 Mai şi Vama Veche au fost puternic afectate de furtuni / Case inundate, plaje distruse şi drumuri impracticabile

HotNews.ro
Primarul din Limanu: 2 Mai şi Vama Veche au fost puternic afectate de furtuni / Case inundate, plaje distruse şi drumuri impracticabile
Plaja din Vama Veche după furtuna de sâmbătă dimineață Foto: colaj meteoplus

Primarul comunei Limanu, Daniel Georgescu, a afirmat că localităţile 2 Mai şi Vama Veche au fost „puternic afectate de furturnile din ultimele două zile”, iar bilanţul include case inundate, plaje distruse şi drumuri complet impracticabile.

„Am intervenit de dimineață cu utilajele primăriei în 2 Mai în zona stadionului și pe strada 1 Mai, iar acum suntem în Vama Veche. Problema este însă mult mai complexă.Ne confruntam cu aceste situații nefericite de fiecare dată când debitele de apă sunt peste cele normale”, a scrie primarul pe Facebook.

El a făcut apel către Apele Române ca acele zone cu probleme să nu mai fie închiriate agenților economici în timpul sezonului estival, însă, susține el, solicitările nu au fost nici măcar analizate.

„De asemenea, este absolut necesară intervenția în această zonă în sensul executării unor lucrări hidrotehnice de specialitate pentru reconstruirea unor canale de deversare a acestor ape. Si aceasta este o chestiune pe care am punctat-o des în fata autorităților.Utilajele Primăriei Limanu lucrează și sperăm să reușim să degajăm plaja și zona de faleză în cel mai scurt timp posibil.”, mai transmite edilul.

Reamintim că mai multe localități din județul Constanța se află sâmbătă sub ape după ce s-au înregistrat cantități record de precipitații care au provocat inundații. Potrivit Administrația „Apele Române” sunt afectate de inundaţii localităţile: Mangalia, 2 Mai, Venus, Jupiter, Saturn, iar la Tuzla s-a pornit staţia de pompare preventiv. 

INTERVIURILE HotNews.ro