Sari direct la conținut

Primarul din Slatina amenință că va desființa poliția locală. Motivele iritării edilului

HotNews.ro
Primarul din Slatina amenință că va desființa poliția locală. Motivele iritării edilului
Mario de Mezzo - Foto: Agerpres

Primarul ales al municipiului Slatina, Mario De Mezzo, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că actualul şef al Poliţiei Locale Slatina, Bogdan Apostoliceanu, trebuie să renunţe la funcţie, pentru că altfel va desfiinţa instituţia, acuzând actuala conducere de presiuni asupra angajaţilor, informează Agerpres.

Mario De Mezzo a precizat că a discutat deja cu conducerea actuală a Poliției Locale Slatina pe marginea acestui subiect.

„Dacă această conducere oribilă a Poliţiei Locale nu-şi dă demisia, desfiinţez Poliţia Locală. Sunt soluţii, le am, facem serviciul de pază al municipiului, ducem oamenii pe Urbanism, soluţii sunt. Mesajul meu a fost clar: eu cu Apostoliceanu, Scaete şi Belu nu voi lucra. În condiţiile în care eu mă izbesc de Apostoliceanu, la 12 noaptea, în campania electorală, el obligându-şi colegii să patruleze, asigurându-i perimetrul pentru a putea să scoată pliante din cutiile poştale (…) Şi Apostoliceanu vine să-mi spună mie ‘n-am făcut politică în campanie’. Cu un astfel de om nu există posibilitatea de a colabora”, a spus De Mezzo.

Acesta a afirmat că, deși în cadrul poliției locale, lucrează și oameni onești, Bogdan Apostoliceanu trebuie să plece din instituție, în caz contrar urmând ca poliția să fie desființată. „Nu mă interesează. Să pună presiune, să facă grevă, să scrie toţi cum au fost obligaţi să facă campanie electorală. Să spună tot şi să plece acasă Apostoliceanu”, a declarat Mario De Mezzo.

Primarul ales al municipiului Slatina a mai declarat că va fi schimbată şi conducerea societăţii de transport public local, Loctrans, iar salariul directorului va reveni la cuantumul de dinainte de a fi mărit (dublat n.r.) la 40.000 lei, în luna aprilie, de directorul demisionar, Emil Popa.

Conducerea Primăriei Slatina este asigurată începând din luna iulie de doi viceprimari liberali, Laura Giura şi Viorel Rogojinaru, după ce primarul social -democrat Emil Moţ şi cei doi viceprimari de la PSD au demisionat, motivând că doresc să fie asigurată o tranziţie lină către noua administraţie rezultată în urma alegerilor din iunie.

Demisiile aleşilor locali social-democraţi de la conducerea Primăriei Slatina au avut loc şi în contextul în care Mario De Mezzo a arătat că mai multe persoane de la conducerea unor instituţii subordonate primăriei şi-au dublat în ultimele luni salariile la 30.000 sau 40.000 lei lunar.

Pe 13 iulie, De Mezzo îl acuza pe unul dintre viceprimarii PSD, care a demisionat între timp, că a chemat acasă angajați ai firmei de salubritate care să-i facă curat în curtea casei. „Îl am filmat. Domnul viceprimar la bustul gol cu angajaţii de la dezvoltare urbană îşi curăţa casa cu utilajele şi echipamentele companiei. Decenţa mea mi-ar fi spus că dacă am pierdut alegerile măcar nu mai fac ilegalităţi din astea care pot fi demonstrate foarte uşor”, a afirmat Mario De Mezzo, în emisiunea Insider Politic, la Prima Tv.

INTERVIURILE HotNews.ro