Sari direct la conținut

VIDEO Prințesa Kate a anunțat, printr-un clip emoționant, că a terminat chimioterapia: „Lupta cu cancerul este înfricoșătoare și imprevizibilă”

HotNews.ro
Prințesa și Prințul de Wales, alături de copii într-un clip în care Kate anunță finalizarea chimioterapiei / FOTO: Will WARR / AFP / Profimedia
Prințesa și Prințul de Wales, alături de copii într-un clip în care Kate anunță finalizarea chimioterapiei / FOTO: Will WARR / AFP / Profimedia

Kate, Prințesa de Wales a Marii Britanii, a anunțat luni că a finalizat ședințele de chimioterapie împotriva cancerului, dar a spus că drumul ei către recuperarea completă va fi lung.

Kate și-a făcut prima apariție publică, după diagnosticul de cancer, în iunie la evenimentul „Trooping the Colour”, parada militară anuală care marchează ziua oficială de naștere a Regelui Charles, iar în iulie, a apărut la meciurile de tenis de la Wimbledon.

„Pe măsură ce vara se apropie de sfârșit, nu pot să vă spun ce ușurare simt pentru că am terminat în sfârșit tratamentul cu chimioterapie.

Ultimele nouă luni au fost incredibil de grele pentru noi ca familie. Viața așa cum o știți se poate schimba într-o clipă și a trebuit să găsim o modalitate de a naviga prin apele furtunoase și pe un drum necunoscut.

Lupta împotriva cancerului este complexă, înfricoșătoare și imprevizibilă pentru toată lumea, în special pentru cei mai apropiați”, a spus ea într-un clip în care apare în mai multe imagini alături de Prințul William și de cei trei copii ai lor. Clipul a fost filmat în Norfolk.

„Cu umilință, te aduce, de asemenea, față în față cu propriile tale vulnerabilități într-un mod pe care nu l-ai luat în considerare până acum și, odată cu asta, își aduce o nouă perspectivă asupra tuturor lucrurilor.

Această perioadă ne-a amintit mai presus de toate lui William și mie să reflectăm și să fim recunoscători pentru lucrurile simple, dar importante din viață, pe care mulți dintre noi le luăm deseori de-a gata. Pur și simplu să iubim și să fim iubiți.

Acum mă concentrez pe a mă vindeca complet de cancer. Deși am terminat chimioterapia, drumul meu către vindecare și recuperare completă este lung și trebuie să continui să iau fiecare zi așa cum vine.

Cu toate acestea, aștept cu nerăbdare să mă întorc la serviciu și să îmi mai asum câteva angajamente publice în lunile următoare, când pot”, mai spune Kate.

Prințesa de Wales a Marii Britanii vorbește de asemenea de recunoștința pe care o poartă celor care i-au oferit sprijinul, bunătatea, empatia și compasiunea. Nu în ultimul rând, Kate a transmis un mesaje celorlalte persoane care se luptă cu cancerul.

„Tuturor celor care își continuă propria călătorie împotriva cancerului – rămân alături de voi, cot la cot, mână în mână. Din întuneric, poate ieși lumina, așa că lăsați acea lumină să strălucească”.

Amintim că anunțul prințesei de Wales că are cancer a venit la puțin peste o lună după ce Palatul Buckingham a anunțat că Regele Charles al III-lea al Marii Britanii are cancer și la două luni după ce Kate a suferit o intervenţie chirurgicală abdominală majoră.

INTERVIURILE HotNews.ro