Sari direct la conținut

Procurorii din CSM reacționează la declarațiile deputatului "mitralieră": Afectează prestigiul justiţiei

HotNews.ro
Sediul CSM, Foto: AGERPRES
Sediul CSM, Foto: AGERPRES

Procurorii din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) reacționează la declarațiile deputatului PSD Cătălin Rădulescu potrivit cărora ministrul Justiției Ana Birchall că vrea „să legitimeze toate acțiunile abuzive, represive, mafiote și criminale ale procurorilor DNA hastagiști”. Secția de procurori din CSM apreciază că aceste afirmații „anatemizează întregul corp profesional al magistraţilor procurori şi afectează prestigiul justiţiei”.

Reacția Secției pentru procurori a CSM:

  • „Referitor la afirmațiile domnului deputat Cătălin Marian Rădulescu formulate pe pagina de Facebook în data de 18 septembrie 2019 şi preluate în mass-media, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, fără a face aprecieri cu privire la faptele descrise și răspunderea ce ar putea fi antrenată față de procurori în cadrul mecanismelor legale de autoreglare a conduitei profesionale, atrage atenția că acestea au caracter generalizant, anatemizează întregul corp profesional al magistraţilor procurori şi afectează prestigiul justiţiei.
  • Secția pentru procurori, respectând dreptul la opinie al tuturor cetățenilor, fără a aduce atingere libertății de exprimare a oricărei persoane sau a presei, subliniază pe această cale necesitatea unei abordări echilibrate și rezonabile a discursului public, cu respectarea independenței justiției și reiterează imperativul unui mesaj public responsabil, care să consolideze încrederea cetățeanului în actul de justiție”.

Deputatul „mitralieră” Cătălin Rădulescu a lansat un atac dur la adresa ministrului Justiției, Ana Birchall, pe care o acuză că vrea „să legitimeze toate acțiunile abuzive, represive, mafiote și criminale ale procurorilor DNA hastagiști” și „își bate joc de voturile date PSD de milioane de români și de lupta din ultimii ani a asociațiilor magistraților și procurorilor din România în stoparea abuzurilor procurorilor DNA”.

Deputatul PSD susține că această „colegă” „își bate joc de voturile date PSD de milioane de români și de lupta din ultimii ani a asociațiilor magistraților și procurorilor din România în stoparea abuzurilor procurorilor DNA”.

Deputatul „mitralieră” vorbește despre încercarea repetată și continuă a Anei Birchall de a bloca numirea Adinei Florea la șefia Secției speciale și de a desființa această structură de Parchet, susținând că astfel aceasta vrea „să legitimeze toate acțiunile abuzive, represive , mafiote și criminale ale procurorilor DNA hastagisti. În mesajul postat pe Facebook, deputatul PSD evocă din nou statul paralel: (…) au făcut dosare la comandă pe ținte, au anchetat, instrumentat și împreună cu oameni din SRI conduși de Maior și Coldea, au hotărat împreună cu judecători afiliați statului mafiot paralel condamnarea oamenilor nevinovați sau au acoperit rețele de crimă organizată, proxeneti și clanuri mafiote. Acest lucru nu poate fi permis”.

Ministrul Justiției, Ana Birchall, a anunțat, marți, că grupul de lucru interministerial coordonat de minister a ajuns la două concluzii preliminare referitoare la Secția de investigare a infracțiunilor din justiție, precizând că niciuna dintre ele nu susține funcționarea în această formă a acestei structuri de parchet.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro