Sari direct la conținut

Protest la ISMB. Sindicatul Tinerilor Profesori acuză inspectorii că promovează practici de corupţie şi discriminatorii în raport cu elevii şi profesorii

HotNews.ro
Protestul Sindicatului Tinerilor Profesori din Romania, Foto: AGERPRES
Protestul Sindicatului Tinerilor Profesori din Romania, Foto: AGERPRES

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) promovează practici de corupţie şi discriminatorii în raport cu elevii şi cu cadrele didactice în unităţile de învăţământ bucureştene, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, Ileana Rusenescu, membru în cadrul Sindicatului Tinerilor Profesori din România (STPR), entitate care a organizat, miercuri, un protest la sediul Inspectoratului.

„Organizăm un miting de protest împotriva practicilor din Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), practici de corupţie, discriminatorii în raport cu elevii şi cu cadrele didactice. Practic, suntem foarte nemulţumiţi de faptul că Inspectoratul Şcolar nu ia atitudine faţă de abuzurile directorilor la unităţile de învăţământ bucureştene, deşi noi am atras atenţia asupra a tot felul de ilegalităţi, de probleme inclusiv violenţă fizică. Personal, sunt victima unei agresiuni fizice certificate din punct de vedere medico-legal, comisă de către directorul unităţii şcolare în care predau (Şcoala Gimnazială „Adrian Păunescu” – sector 6, n.r.)”, a explicat Rusenescu.

„Sunt foarte nemulţumită de faptul că directorul unităţii discriminează elevii cu care eu lucrez. Practic, de trei ani nu mi se permite să desfăşor ore de limba engleză în regim de gratuitate pentru elevii acestei şcoli prin programul „Şcoală după şcoală”, finanţat din fondurile publice ale Consiliului Local a Sectorului 6, dar în schimb angajând prin tot felul de contracte de antreprenoriat firme particulare, astfel încât elevii plătesc pentru cursurile respective 15 lei pe ora de engleză, ceea ce nu este normal. De asemenea, organizează after school în şcoală şi percepe taxă de 6 milioane de lei de la fiecare copil, în condiţiile în care noi avem şi program de semi-internat cu două posturi de pedagog, avem şi programul „Şcoală după şcoală”… Sunt aspecte care se întâmplă la şcoala în care activez, dar sunt situaţii similare şi în alte unităţi din Bucureşti”, a mai spus Rusenescu.

Aceasta a adăugat că există copii care sunt „înjuraţi de către cadrele didactice, cu expresii cu trimitere la origini”, iar despre aceste fapte directorul unităţii are cunoştinţă, „însă nu ia nicio atitudine”. Rusenescu a menţionat, totodată, că poate aduce dovezi în acest sens, printr-o serie de înregistrări pe care le deţine şi pe care le poate pune la dispoziţia celor interesaţi.

Întrebată dacă toate aceste nereguli au fost prezentate oficialilor din ISMB, reprezentanta STPR a menţionat că pe aceştia „nu-i interesează nici măcar de soarta acestor copii”.

„Am depus numeroase memorii la Inspectorat, la fel şi alte colege, iar răspunsul a fost de genul că nu s-a identificat niciun fel de deficienţe în activitate. De asemenea, la Ministerul Educaţiei am depus „n” memorii. Ministerul, prin Corpul de control, muşamalizează. Am solicitat audienţe, inclusiv la doamna Ecaterina Andronescu (ministrul Educaţiei, n.r.), dar nu au fost onorate. Singurul ministru care m-a primit în audienţă a fost domnul Mircea Dumitru, care la momentul respectiv chiar a dat dovadă de foarte mult profesionalism şi a rezolvat o problemă”, a afirmat Ileana Rusenescu.

12 cadre didactice din cadrul Sindicatului Tinerilor Profesori din România (STPR) protestează, miercuri, la sediul Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) faţă de violenţa, tratamentele degradante şi discriminatorii, ilegalităţile şi impostura din şcolile bucureştene. Este al doilea eveniment de protest în decurs de două luni, o acţiune similară fiind organizată pe data de 24 octombrie 2018.

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro