Sari direct la conținut

PSD și PNL ar putea continua guvernarea și după alegerile din toamnă. Ionuț Stroe: „Echipa câștigătoare nu se schimbă”

HotNews.ro
Ionuţ Stroe, Foto: Facebook - Ionut Stroe
Ionuţ Stroe, Foto: Facebook - Ionut Stroe

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat joi, despre continuarea guvernării cu PSD după alegeri, că în mod normal, ce e funcţional şi are rezultate, continuă iar echipa câştigătoare nu se schimbă, transmite News.ro.

Ionuţ Stroe a fost întrebat în emisiunea România Politică de la Prima News despre o posibilă majoritate cu PSD după prezidenţiale sau una cu partidele de dreapta.

„În mod normal, ce e funcţional şi are rezultate, continuă. Echipa câştigătoare nu se schimbă, mai mult de interesul electoral, prioritatea este guvernarea acestei ţări. Avem o guvernare zicem noi eficientă, cu rezultate, stabilă, chiar dacă suntem competitori electorali. Guvernarea şi competiţia politică sunt două planuri separate”, a răspuns purtătorul de cuvânt al PNL.

„Asta nu înseamnă că am putea să excludem pe ceilalţi. După alegeri, vom vedea care sunt scorurile partidelor şi dacă se susţine mai departe această idee a unui program comun de guvernare, este logic că nu excludem acest scenariu cu PSD, după ce am arătat că până la urmă ştim să negociem, să facem compromisuri ideologice în interesul public”, a completat Stroe.

Despre o înţelegere între PSD şi PNL, ca cel care va pierde în turul doi la prezidenţiale să fie numit premier de contracandidat, Ionuţ Stroe a arătat că „înţelegeri de genul acesta s-au făcut”. „Nu aş vrea să anticipez, e mult prea devreme să anticipez ce se va întâmpla şi cum vor evolua discuţiile”, a precizat Stroe.

Citește și: Care sunt cele trei mize ale Acordului PSD-PNL pentru prezidențiale. „Prima este scoaterea din joc a lui Mircea Geoană”

INTERVIURILE HotNews.ro