Sari direct la conținut

„Punctele negre” ale judetului

Monitorul de Sibiu

De la inceputul anului si pina in prezent, in judetul Sibiu s-au produs 127 accidente rutiere grave, soldate cu 45 de persoane decedate si 103 persoane ranite grav. Comparativ cu perioada similara a anului 2006, conducerea Serviciului Politiei Rutiere Sibiu a constatat ca numarul accidentelor a crescut cu 21, si cu 17 in ceea ce priveste numarul persoanelor ranite grav.

In schimb, numarul persoanelor decedate a scazut cu 4. „Principalele cauze generatoare ale evenimentelor rutiere grave produse pe raza judetului Sibiu in anul 2007 se regasesc in cauzalitatea la nivel national, acestea fiind viteza excesiva sau neadaptata conditiilor meteo-rutiere. Din acest motiv s-au inregistrat 31 accidente, soldate cu 17 morti si 25 raniti grav.

Indisciplina in trafic a pietonilor a provocat 21 accidente in care 6 oameni si-au pierdut viata, iar 15 au fost raniti grav. Si neacordarea prioritatii de trecere pietonilor a provocat 19 accidente, in care 4 persoane au murit si 15 au fost ranite grav”, a precizat subinspectorul Bogdan Maxim, din cadrul Serviciului Politiei Rutiere

Zone cu risc

Ca urmare a analizei dinamicii si evolutiei accidentelor grave produse in judetul Sibiu de la inceputul anului 2007, pina in prezent, politistii au identificat zonele cu risc sporit de producere a accidentelor rutiere, denumite si „puncte negre”.

Astfel, zonele unde s-au produs accidente grave in acest an si nu numai sint DN1 – localitatile Cristian si Apoldu de Sus, DN 7 – localitatea Boita, DN 14 – localitatea Sarosu pe Tirnave si orasul Dumbraveni, si desigur municipiile Sibiu si Medias.

Depasiri periculoase

Numai luna trecuta, s-au produs 21 accidente rutiere grave, soldate cu decesul a sapte persoane si ranirea grava a altor 19. Principalele cauze ale producerii accidentelor au fost viteza excesiva si neatentia la volan.

„Pe drumurile nationale care tranziteaza judetul Sibiu, foarte multe accidente s-au produs ca urmare a depasirilor neregulamentare, aceasta cauza ocupind al doilea loc in rindul cauzelor generatoare de accidente rutiere.

De aceea, recomandam conducatorilor auto sa nu se aventureze in depasiri riscante, interzise de lege, pe trecerile pentru pietoni semnalizate pe trecerile la nivel cu cale ferata curenta sau atunci cind din sens opus se apropie un alt autovehicul.

De asemenea, soferii trebuie sa respecte regimul legal de viteza, atit in localitati, cit si in afara acestora, avind in vedere ca foarte multe accidente rutiere se produc pe drumurile nationale si judetene, in afara localitatilor, acolo unde viteza de deplasare permisa de lege este mai mare”, recomanda Maxim.

Pericole pe doua roti

Potrivit politistilor, motociclistii, conducatorii de mopede si ATV-uri reprezinta o categorie aparte de participanti la trafic, unii dintre acestia riscind sa devina victime ale accidentelor rutiere din cauza indisciplinei manifestate in trafic.

Tocmai de aceea, politistii le recomanda acestora sa respecte regimul legal de viteza, asemeni celorlalti conducatori auto, sa nu „forteze” semafoarele, iar daca au consumat bauturi alcoolice, sa nu conduca. De asemenea, ei sint obligati sa poarte echipament de protectie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro