Sari direct la conținut

Radio Dobrogea, amendat de CNA după ce IPS Teodosie i-a spus unei femei abuzate de soț „să-şi ducă crucea”

HotNews.ro
ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, Foto: Inquam Photos / Lavinia Cioaca
ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, Foto: Inquam Photos / Lavinia Cioaca


Postul Radio Dobrogea, deținut de Arhiepiscopia Tomisului, a fost amendat cu 10.000 de lei de Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) pentru o emisiune din iunie în care Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, i-a spus unei femei că trebuie să îşi „ducă crucea”, fiindcă „a primit taina cununiei”, deși aceasta a reclamat că este abuzată psihologic de către soț.

După multe afirmaţii controversate făcute de IPS Teodosie la Radio Dobrogea, Consiliul Naţional al Audiovizualului reacţionează şi amendează postul de radio, scrie Pagina de Media.

CNA a decis amendarea Radio Dobrogea cu 10.000 de lei pentru o emisiune în care IPS Teodosie i-a recomandat unei femei care s-a plâns că este abuzată psihologic de către soţ să „îşi ducă crucea”.

CNA a considerat că trebuie sanţionată lipsa menţionării numărului de telefon „Telverde destinat victimelor violenţei domestice”. Legea obligă radiodifuzorii ca atunci când au dezbateri sau ştiri despre abuzuri să difuzeze automat acest număr.

Arhipiscopul Tomisului are apariţii periodice la Radio Dobrogea, emisiune difuzată în FM, dar şi online, unde acesta răspunde întrebărilor venite de la enoriaşi.

”După mulţi ani de căsătorie s-a întărit convingerea că cel de lângă mine nu are empatie, aş putea spune că am fost abuzată psihologic. Din cauza lipsei de empatie, în momentele de bucurie, el mi-a adus supărare imediată, iar în momentele în care aveam nevoie de sprijinul lui moral, nu m-a susţinut. Există vindecare? Care este soluţia?”, au fost întrebările adresate de o femeie arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, la Radio Dobrogea, potrivit relatării News.ro.

„Trebuie să îți duci crucea”, a fost răspunsul lui Teodosie.

„Poate exista şi vindecare, dar dumneata, care ai primit taina cununiei, trebuie să-ţi duci crucea, să te rogi să suplinească Dumnezeu această lipsă de empatie, pentru că ai un legământ. Soluţia este să nu vă despărţiţi, vindecarea o dă Dumnezeu”, a subliniat Arhiepiscopul.

INTERVIURILE HotNews.ro