Sari direct la conținut

Reacția lui Joe Biden la noua tentativă de asasinat asupra lui Trump. Președintele SUA a lăudat Secret Service

HotNews.ro
Reacția lui Joe Biden la noua tentativă de asasinat asupra lui Trump. Președintele SUA a lăudat Secret Service
Președintele SUA Joe Biden: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Preşedintele american Joe Biden a afirmat luni că „a condamnat şi va condamna întotdeauna violenţa politică”, a doua zi după o a doua presupusă tentativă de asasinat împotriva lui Donald Trump, de care acesta din urmă l-a făcut responsabil, relatează AFP, preluată de Agerpres.

„În America ne reglementăm diferendele în mod paşnic, la urne, nu sub ameninţarea puştii”, a declarat preşedintele democrat, la scurt timp după ce predecesorul său republican şi candidatul republican la preşedinţie a asigurat că „retorica” lui Biden şi a vicepreşedintei Kamala Harris au determinat atacul.

Biden a lăudat totodată modul „expert” în care a reacţionat Serviciul Secret în incidentul de duminică de pe terenul de golf al lui Trump din Palm Beach, Florida.

Ryan Wesley Routh, bărbatul în vârstă de 58 de ani arestat duminică, după posibila tentativă de asasinat, a fost inculpat luni pentru posesie ilegală de armă şi deţinerea unei arme cu seria ştearsă. Routh, cunoscut ca susţinător al Ucrainei, a compărut luni pentru prima oară în faţa unei instanţe din statul Florida din sud-estul SUA.

El a fost reţinut după ce reuşise iniţial să fugă, în timp ce agenţi ai Secret Service (serviciul care asigură protecţia preşedinţilor americani şi a altor demnitari – n. red.) au tras asupra lui. În momentul când a fost observat în apropierea terenului de golf al lui Trump, avea asupra lui un pistol-mitralieră de tip AK-47.

INTERVIURILE HotNews.ro