Sari direct la conținut

Reacții după confruntare: BBC crede că Harris a câștigat dezbaterea, Trump se vede pe el învingător, dar oamenii săi acuză moderatorii de părtinire

Reacții după confruntare: BBC crede că Harris a câștigat dezbaterea, Trump se vede pe el învingător, dar oamenii săi acuză moderatorii de părtinire
Dezbaterea Kamala Harris - Donald Trump de la ABC News, FOTO: ABC / Zuma Press / Profimedia

La câteva minute de la încheierea dezbaterii televizate Donald Trump-Kamala Harris, ambele campanii au publicat declarații în care au susținut că candidatul lor a fost în mod evident victorios. BBC crede însă că Harris a fost în avantaj.

„Donald Trump a fost total incoerent”, a declarat purtătoarea de cuvânt a campaniei lui Harris, Jen O’Malley Dillon. „Era furios și agitat”, a spus ea.

Ea a spus că Trump nu a arătat niciun regret pentru violențele de pe Capitoliu din 6 ianuarie 2021, a spus „nenumărate minciuni” și „nu a oferit niciun plan pentru nevoile de zi cu zi ale americanilor”.

Campania Trump a declarat că candidatul lor „a avut o prestație magistrală la dezbatere”.

Reprezentanții campaniei, Chris LaCivita și Susie Wiles, au declarat că Trump a prezentat „o viziune îndrăzneață a Americii” și modul în care el „va continua să construiască pe baza succeselor primului său mandat”.

Harris, au spus ei, „a fost o amintire sumbră a politicilor opresive ale lui Joe Biden, pe care ea dorește să le continue”.

Consilierii lui Trump și susținătorii din camera de presă au atacat ABC News, susținând că moderatorii au fost părtinitori și nu au încercat să verifice afirmațiile democratei sau să o preseze pe Harris în legătură cu anumite chestiuni enunțate.

Întrebată despre faptul că Trump a părut în defensivă, Danielle Alvarez, o purtătoare de cuvânt a campaniei, a declarat: „Ei bine, cred că a fost absolut așa. Și, din nou, o parte din explicație este că a fost un trei-la-unul în dezbatere.”

BBC o vede pe Harris câștigătoare

Seara de marți a înclinat frecvent în favoarea vicepreședintei, a scris Anthony Zurcher, corespondentul din SUA al BBC.

În repetate rânduri, Harris l-a pus pe Trump în defensivă, cu o serie de lovituri și ironii pe care acesta s-a simțit obligat să le abordeze. Ea l-a numit slab. A spus că liderii străini râd de el. A spus că oamenii au plecat mai devreme de la mitingurile sale din cauza „epuizării și plictiselii”.

Harris a intrat în această dezbatere cu puncte slabe clare în mintea multor americani, pe teme precum inflația, imigrația și retragerea din Afganistan. În cea mai mare parte a timpului, Trump nu a reușit să lovească retoric – iar în zilele următoare ar putea ajunge să regrete ocazia ratată, scrie jurnalistul BBC.

Trump nu crede că mai vrea o dezbatere

Donald Trump a avut o apariție surpriză în sala de presă de la locul dezbaterii din Philadelphia, unde le-a spus reporterilor că e mulțumit de prestația sa împotriva lui Kamala Harris, dar ar putea să nu mai dezbată din nou cu ea.

„A fost cea mai bună dezbatere a mea, cred”, a spus fostul președinte. „A arătat cât de slabi sunt, cât de patetici sunt și ce fac pentru a ne distruge țara, la graniță, cu comerțul exterior, cu totul.”

„Acum, ea vrea să mai facă una (o dezbatere), pentru că a fost învinsă în seara asta, dar nu știu dacă vom mai face una”, a continuat Trump.

Înainte ca Trump să intre în sala de presă, consilierii săi au insistat asupra faptului că el a acceptat deja o dezbatere propusă la NBC, pe 25 septembrie.

INTERVIURILE HotNews.ro