Sari direct la conținut

Realizarea pasajului rutier pe șoseaua Olteniței peste Centura Capitalei, în sfârșit atribuită unui constructor pentru circa 35 de milioane de euro / FOTO Cum va arăta viitorul sens giratoriu suspendat

HotNews.ro
Giratoriul suspendat de langa Ploiesti, model pentru alte intersectii in tara, Foto: Captura YouTube
Giratoriul suspendat de langa Ploiesti, model pentru alte intersectii in tara, Foto: Captura YouTube

Proiectarea și execuția nodului rutier sub formă de giratoriu suspendat la intersecția Centura de Sud a Capitalei cu Șoseaua Olteniței (DN4) a fost în sfârșit atribuită unui constructor. Compania ITINERA SPA a fost desemnată câștigătoarea licitației pentru circa 35,5 milioane de euro. Licitația a fost începută în mai 2017.

„Compania ITINERA SPA a fost desemnată câștigătoarea licitației pentru contractul privind proiectarea și execuția nodului rutier pe Centura București – DN4 (Oltenita), km 29+500 – km 33+190, cu o valoare a propunerii financiare de 169.508.442,60 lei, fără TVA (echivalentul a 35,5 milioane euro, fără TVA)”, transmite Compania de Drumuri.

Potrivit contractului, durata de realizare a acestui proiect este de 30 luni, din care 6 luni pentru activitatea de proiectare și 24 luni pentru execuția lucrărilor. Garanția pentru execuția lucrărilor ofertată de ITINERA SPA este de 10 ani.

„Procesul de semnare a contractului va putea fi inițiat doar după expirarea perioadei legale de 10 zile de la transmiterea comunicărilor privind rezultatul procedurii, în care pot fi depuse contestații”, mai transmite CNAIR.

Licitația pentru amenajarea nodului rutier de la intersecția Șoselei de Centură a Capitalei cu DN4 (Șos. Olteniței) a fost scoasă la licitație în mai 2017.

Nodul rutier Centura București – DN4 (Oltenita) va fi unul denivelat și presupune amenajarea unui sens giratoriu ovoid suspendat, care va fluidiza fluxurile de trafic din zonă, inclusiv traficul feroviar.

Traseul amenajării nodului rutier se desfășoară între km 29+500 și km 33+190, pe actuala centură a Capitalei.

Pe direcția București, nodul rutier va avea un sector de aproximativ 800 m și pe direcția Oltenița un sector de 650 m, iar ambele sectoare vor încheia în sensuri giratorii.

Proiect: giratoriu suspendat DNCB-Șos. Olteniței + lărgire la 4 benzi a centurii

Lungime: giratoriu + 3,7 km

Cost: 35,5 mil euro (valoarea de atribuire)

Constructor: ITINERA SPA

Stadiu: anterior semnării contractului, în perioada de depunere a contestațiilor

Început în: mai 2017 (licitația)

Termen de finalizare: 30 luni de la semnarea contractului (din care 6 luni pentru activitatea de proiectare și 24 luni pentru execuția lucrărilor)

FOTO: Planul pasajului de la intersecția DNCB cu Șoseaua Olteniței care va supratraversa centura printr-un giratoriu alungit și suspendat.

FOTO: Soluția giratoriilor suspendate (în imagine cel de la Ploiești) va fi aplicată pe Centura de sud a Capitalei la intersecția de la Domnești, intersecția cu Olteniței și intersecția cu Berceni.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro