Sari direct la conținut

Record: Gemeni născuți din embrioni înghețați acum trei decenii

HotNews.ro
Gemeni, Foto: © Veronika Galkina | Dreamstime.com
Gemeni, Foto: © Veronika Galkina | Dreamstime.com

Doi soți din Statele Unite au devenit părinți de gemeni cu ajutorul unei tehnici revoluționare în medicină, fiind atins și un record – bebelușii s-au născut din embrioni înghețați în urmă cu 30 de ani, scrie CNN.

Lydia și Timothy Ridgeway s-au născut în 31 octombrie, din embroni creați în 1992, ceea ce reprezintă un record, potrivit Centrului Național de Donare de Embrioni. Deținătoarea recordului anterior era Molly Gibson, născută în 2020 dintr-un embrion înghețat timp de aproape 27 de ani. Emma, sora lui Molly, s-a născut dintr-un embrion care fusese înghețat timp de 24 de ani.

Embrionii au fost creați pentru un cuplu anonim, prin fertilizare in vitro. Soțul avea peste 50 de ani, iar donatoarea de ovule, 34 de ani. Embrionii au fost înghețați în 22 aprilie 1992 și au stat depozitați la minus 200 de grade, într-un laborator de fertilitate de pe Coasta de Vest până în 2007. Atunci, cuplul care i-a creat i-a donat Centrului Național de Donare de Embrioni din Knoxville, Tennessee, în speranța că un alt cuplu ar putea să-i folosească.

„Adopție de embrioni”

Numele medical al procedurii este de „adopție de embrioni”. Un cuplu poate produce mai mulți embrioni, iar cei suplimentari pot fi conservați pentru a fi utilizați mai târziu, donați pentru cercetare sau donați persoanelor care vor să aibă copii. La fel ca în cazul oricărei alte donații de țesut uman, embrionii trebuie să îndeplinească anumite reguli de eligibilitate stabilite de Administrația pentru Medicamente din SUA. Pentru a fi donați, aceștia trebuie să fie testați inclusiv pentru anumite boli infecțioase.

„Este uluitor”, a spus Philip Ridgeway, în timp ce el și soția sa își legănau nou-născuții în locuința lor din Portland, Oregon. Cuplul mai are alți patru copii cu vârste de 8, 6, 3 și aproape 2 ani, toți venind pe lume pe cale naturală.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro