Sari direct la conținut

Rectorul Universității de Arhitectură din București cere demiterea unui profesor acuzat de hărțuire sexuală 

Rectorul Universității de Arhitectură din București cere demiterea unui profesor acuzat de hărțuire sexuală 
Profesor de matematică la tablă - FOTO: Știrile ProTV

Rectorul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” (UAUIM) din București, Marian Moiceanu, a spus, pentru Edupedu.ro, că va cere Senatului universității încetarea contractului de muncă în cazul profesorului Dorin Ștefan Adam, acuzat de hărțuire sexuală. 

Profesorul este în acest moment cercetat de Comisia de Etică și este suspendat de la catedră, la cerere. 

„Comportamentul cadrului didactic este incalificabil. A încălcat Codul de Etică și prevederile Cartei universității și a adus prejudicii grave de imagine școlii. De aceea, membrii Consiliului de Administrație am decis că vom solicita Senatului universității încetarea definitivă a contractului de muncă”, a spus rectorul UAUIM, Marian Moiceanu, pentru Edupedu.ro.

Profesorul este acuzat că ar fi trimis, prin intermediul rețelelor sociale, mai multe poze indecente unor studente, scrie Edupedu.ro

Decizia de la Arhitectură vine în contextul în care, după investigația Snoop legată de profesorul Alfred Bulai, acuzat de agresiune sexuală și dat afară între timp de la SNSPA, Ministerul Educației a transmis că a cerut Consiliului de Etică și Management Universitar (CEMU) să facă verificări în universități cu privire la cazurile de hărțuire sexuală.

INTERVIURILE HotNews.ro