Sari direct la conținut

Revista presei locale din Romania, 27.10.2007

HotNews.ro

Timisoara-Transport nou-nout

Parcul de troleibuze si cel de autobuze va fi complet schimbat, in Timisoara, pana in toamna anului viitor. Gata cu troleibuzele ruginite care abia se misca, parcul de autobuze va fi si el schimbat, iar ultima reduta va ramane cea a tramvaielor.

Regia Autonoma de Transport Timisoara a luat un credit de peste 20 de milioane de euro pentru achizitionarea a 50 de troleibuze Skoda, care vor fi livrate la inceputul anului viitor, iar Primaria se pregateste sa mai investeasca 11 milioane de euro pentru a cumpara alte 30 de autobuze.

„Cele 50 de troleibuze sunt cumparate pe eforturi proprii, a fost luat credit si va fi rambursat in zece ani”, a declarat Ioan Lera, purtatorul de cuvant al RATT.

Toate vor fi vopsite in culorile Clubului Poli, alb-violet, si vor ajunge in Timisoara, la sfarsitul lui ianuarie 2008, conform contractului.

EvZ

Cluj-Parcarea Polus Center a gazduit joi seara o intrecere intre masini organizata ad-hoc de un grup de tineri

Mai multi tineri s-au adunat joi seara, in jurul orei 22, in parcarea centrului comercial Polus Center, unde au imporovizat o intrecere intre masini, fara sa aiba, insa, acordul conducerii complexului.

Distractia tinerilor s-a incheiat dupa ce angajatii firmei care se ocupa de paza Polus au sesizat Politia, insa soferii nu au mai fost de gasit pentru a fi trasi la raspundere. Adunati in cerc, in zona centrala a parcarii, mai multi tineri soferi si-au etalat joi seara masinile in parcarea Polus Center, conducand in viteza, spre uimirea celor care tocmai ieseau de la cumparaturi.

Ziarul Clujeanului

Cluj-Prima de descalecare de 1000 de euro

Senatorul Gheorghe Funar a inventat prima de descalecare. Singura probleme este ca descalecarea nu va avea loc asa cum spera Marko Bela in Romania ci in Ungaria. Nemultumit de discursul electoral al presedintelui UDMR, Funar a pregatit un proiect de lege menit sa-i ajute pe etnicii maghiari sa plece din Romania.

Cetatenii romani de etnie maghiara care nu recunosc unirea din 1918 si efectele acesteia sunt invitati de Gheorghe Funar sa plece in Ungaria. Mai mult, acestia vor beneficia de o serie de prime acordate de catre statul roman. Doritorii trebuie sa se grabeasca deoarece oferta este valabila doar pana in 2009.

HotNews.ro

Economie

Timis-Codas in cheltuirea banilor de la guvern

Judetul Timis a cheltuit din 2005 pana acum doar patru milioane de lei pentru dezvoltarea infrastructurii in mediul rural, in conditiile in care pentru proiectele depuse la Ministerul Dezvoltarii si Lucrarilor Publice exista aprobari de finantare pentru o suma care in total este de cinci ori mai mare.

Primarii din Timis care au depus aceste proiecte se ascund acum in spatele birocratiei, a legislatiei dificile pentru achizitiile publice si nu profita de banii pe care i-ar putea cheltui. „Bani sunt, dar legislatia e dificila si dureaza mult pana se incepe executia.

Cu ordonanta de Guvern din octombrie, care modifica si amendeaza legea achizitiilor publice, speram ca lucrurile sa se indrepte si sa nu mai dureze atat de mult de la aprobarea unui proiect pana la executarea lui”, a spus Cristian Stragea, secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii.

EvZ

Companii

Caras-Severin- Cele mai puternice companii carasene

Situatiile financiare depuse anul acesta pentru 2006 de companiile inregistrate in Caras-Severin arata ca economia locala este slab dezvoltata.

Numai doua firme au reusit sa depaseasca pragul de zece milioane de lei, la capitolul profit. Pe podium a urcat o firma care plateste doar impozite in Caras, fara a functiona in judet. Cele mai puternice zece firme din Caras-Severin au un profit total de 19,9 milioane de euro.

Primii doi din top

Cu o cifra de afaceri de peste 45 de milioane de lei si un profit de peste 17 milioane, Massiv Forest Products SRL din comuna Buchin, este cea mai puternica firma caraseana. Compania este infiintata in 1995, cand actualii actionari au preluat firma americana Teneco.

Fabrica de prelucare a lemnului Massiv Forest este una din cele mai mari din Europa, avand 515 angajati la finele anului 2006. Analiza bilanturilor contabile depuse in ultimii trei ani arata ca 2003 a fost anul cel mai profitabil, cand a realizat peste 24,7 milioane de lei profit.

Pe locul doi se afla TMK Resita SA, fostul Combinat Siderurgic, care a incheiat anul 2006 cu un profit de peste 14 milioane de lei. Asta in conditiile in care in 2003 si 2004 a mers in pierdere cu 39,3 si 31,7 milioane de lei.

EvZ

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro