Sari direct la conținut

Rezolvarea scrisă a subiectelor la Matematică la Evaluarea Națională 2024

HotNews.ro
Elevi, Foto: Monkey Business Images / Dreamstime.com
Elevi, Foto: Monkey Business Images / Dreamstime.com

Subiectele primite joi de candidații la Evaluarea Națională 2024, la proba de Matematică, au fost rezolvate pe hârtie de profesoara Laura Vasilescu de la Liceul Tehnologic „Theodor Pallady” din București. HotNews.ro a publicat, imediat după încheierea probei la ora 12:00, și rezolvarea video a exercițiilor.

Răspunsurile și rezolvarea exercițiilor de la aritmetică și geometrie la Matematică la Evaluarea Națională 2024:

Rezolvarea video a subiectelor la proba de Matematică

Modul în care puteau fi rezolvate exercițiile primite de elevi și explicațiile profesorilor Cristian Demian si Monica Chivu de la Centrul Educațional Unirea:

Subiectele primite de elevi la Matematică, Evaluarea Națională 2024

La exercițiul 1, elevii au avut de rezolvat un calcul cu o adunare și o împărțire. La exercițiul 2, elevii au avut de aflat suma cu care un produs este redus de la prețul inițial cu 20%. Exercițiile 3 și 4 au fost cerințe legate de numere reale și mulțimi.

Subiectul al II-lea a fost compus cu primele trei exerciții legate de geometrie. La exercițiul 1 elevii au avut de calculat lungimea unui segment, la 2 și 3 să afle măsura unui unghi.

La exercițiul 4, elevii au fost nevoiți să calculeze aria unui paralelogram. Și exercițiile 5 și 6 au fost tot de geometrie, în care elevii au trebuit să calculeze lungimea coardei BC din figura dată și la exercițiul 6 să afle unghiul a două drepte.

La subiectul al III-lea, elevii au avut de rezolvat exerciții prin care să determine numere întregi, exerciții cu funcții, dar și să determine distanța dintre două puncte.

Vezi AICI subiectele întregi primite joi de elevii clasei a VIII-a.

Oficial, subiectele vor fi publicate la ora 15.00

Subiectele la Evaluarea Națională 2024 vor fi publicate oficial de Ministerul Educației după ora 15:00. Tot atunci, Ministerul va publica și baremul la Matematică la Evaluarea Națională 2024, pe subiecte.edu.ro. HotNews.ro va prezenta subiectele și baremul la Evaluarea Națională 2024 imediat ce acestea vor fi disponibile.

În 3 iulie vor fi anunțate primele rezultate la Evaluarea Națională 2024, iar contestațiile vor fi soluționate în perioada 4 – 9 iulie. În 9 iulie vor fi afișate rezultatele finale la Evaluarea Națională 2024.

INTERVIURILE HotNews.ro