Rinoplastia poate modifica semnificativ trasaturile fetei. Avantaje, riscuri, proceduri
Nasul este elementul central al fetei si ca urmare are o importanta estetica deosebita. Modificarea formei sau dimensiunilor piramidei nazale poate determina schimbarea semnificativa a infatisarii si a armoniei locale. De aceea, operatia de remodelare a nasului (rinoplastia) este probabil cea mai frecvent practicata interventie chirurgicala estetica, explica dr. Adriana Radu, medic specialist chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva.
Citeste articolul complet si comenteaza pe MedLive.ro
Cum este alcatuit nasul
Nasul are forma unei piramide formate din oase si cartilaje, acoperita la exterior de piele, iar la interior captusita cu mucoasa. Sub piele exista un strat subtire muscular, responsabil de incretirea pielii de la acest nivel si de dilatarea si constrictia narilor. Oasele nazale se aseamana cu un acoperis, care se continua la partea inferioara cu cartilaje triunghiulare, iar intre acestea, pe linie mediana se afla cartilajul septal. La extremitatea nasului, deasupra orificiilor narinare se afla cartilajele alare, a caror forma determina aspectul varfului nasului (lobulul).
Scopul operatiei
Rinoplastia urmareste imbunatatirea aspectului si proportiilor nasului, a carui forma este alterata fie ereditar, fie posttraumatic sau in urma unor operatii anterioare. In plus, remodelarea nasului poate imbunatati respiratia, atunci cand exista obstructie nazala datorata anomaliilor structurale ale piramidei nazale. Ca si in cazul oricarei operatii estetice, este foarte important sa fie cunoscute schimbarile dorite de pacient, iar asteptarile acestuia sa fie in concordanta cu posibilitatile chirurgicale de modelare a nasului.
“Am nevoie de o schimbare”. Operatia estetica, solutia radicala