Sari direct la conținut

Robert F. Kennedy Jr. intenționează să se retragă din cursa pentru Casa Albă și îl va sprijini pe Trump, anunță presa americană

HotNews.ro
Candidatul independent la președinția SUA Robert F. Kennedy Jr. salută presa în fața Curții Supreme a comitatului Nassau din Mineola, N.Y., 21 august 2024. Sursa foto: Stefan Jeremiah / AP / Profimedia
Robert F. Kennedy Jr. Sursa foto: Stefan Jeremiah / AP / Profimedia

Robert F. Kennedy Jr., candidat independent la președinția SUA, intenționează să se retragă din cursă până la sfârșitul acestei săptămâni și să-l susțină pe fostul președinte republican Donald Trump, relatează miercuri ABC News, citând surse anonime, potrivit Reuters.

Reprezentanții campaniei lui Kennedy au anunțat, mai devreme în cursul zilei, că acesta se va adresa națiunii vineri, în Arizona, unde va vorbi despre „momentul istoric actual și calea sa de urmat”.

Un reporter ABC News a afirmat, într-o postare pe rețeaua de socializare X, că l-a întrebat pe Kennedy dacă îl va susține pe Trump.

„Nu voi confirma sau nega acest lucru”, a spus Robert F. Kennedy Jr., potrivit reporterului. „Nu vorbim despre așa ceva”, a precizat candidatul.

Partenera de cursă a lui Kennedy, Nicole Shanahan, pe care acesta o propune pentru funcția de vicepreședinte, a declarat marți că ia în considerare încheierea campaniei sale pentru a-și uni forțele cu Trump, candidatul republican la președinție.

Trump a declarat pentru CNN că ar fi „cu siguranță deschis” ca Robert F. Kennedy Jr. să joace un rol în administrația sa dacă acesta se retrage din cursă și îl susține.

Kennedy Jr., în vârstă de 70 de ani, fiul regretatului politician democrat Robert F. Kennedy și nepotul fostului președinte John F. Kennedy, și-a început campania prezidențială ca democrat, contestându-l pe președintele Joe Biden în cursa pentru nominalizarea partidului.

Apărător al mediului, care a răspândit informații eronate despre vaccinuri, Kennedy nu s-a calificat încă pe buletinul de vot în multe state.

Potrivit unui sondaj Ipsos realizat luna aceasta, sprijinul pentru Kennedy era de 4%, în scădere față de 10% în luna precedentă.

INTERVIURILE HotNews.ro