Sari direct la conținut

Roboții și inteligența artificială, „noile metode tactice de război” prin care Rusia vrea să învingă „Occidentul colectiv” / Cum descrie Belousov războiul din Ucraina

HotNews.ro
Roboții și inteligența artificială, „noile metode tactice de război” prin care Rusia vrea să învingă „Occidentul colectiv” / Cum descrie Belousov războiul din Ucraina
Ministrul rus al apărării Andrei Belousov, președintele Vladimir Putin și comandantul-șef al Marinei ruse, amiralul Alexander Moiseyev, la parada militară de Ziua Marinei ruse, Sankt Petersburg, 28 iulie 2024, FOTO: Anatoly MEDVED / AFP / Profimedia

Ministrul rus al apărării, Andrei Belousov, a declarat luni că dezvoltarea inteligenței artificiale (AI), a roboților și a dronelor este esențială pentru asigurarea victoriei Moscovei în confruntarea sa actuală cu Occidentul, informează The Moscow Times.

Referindu-se la invazia din Ucraina ca la o „confruntare armată între Rusia și Occidentul colectiv”, Belousov a indicat și scos în evidență patru „condiții simultane pentru succesul în conflictele militare moderne”.

Pe lângă armamentul avansat și pregătirea personalului, Belousov a subliniat importanța unui sistem eficient de management care să valorifice „un cadru tehnologic avansat, inclusiv inteligența artificială”, precum și „noile metode tactice de război” care să includă drone și sisteme robotice.

„Numai această abordare cuprinzătoare oferă un avantaj complet asupra inamicului”, a declarat Belousov, în cadrul deschiderii forumului militar emblematic al Rusiei, cunoscut sub numele de Army-2024.

De asemenea, el a reiterat poziția Kremlinului potrivit căreia Rusia a trimis trupe în Ucraina în 2022 ca răspuns la „dorința Statelor Unite și a aliaților lor de a-și menține dominația și de a împiedica construirea unei noi ordini mondiale multipolare și echitabile”.

Army-2024, cel mai mare forum militar din Rusia, are loc anual într-un parc cu tematică militară din apropierea Moscovei.

Predecesorul lui Belousov, Serghei Șoigu, în prezent șeful Consiliului de Securitate al Rusiei, a folosit forumul de anul trecut pentru a sublinia superioritatea militară a Rusiei față de Ucraina și aliații occidentali ai acesteia.

Urmărește cele mai recente evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HotNews.ro

INTERVIURILE HotNews.ro