Sari direct la conținut

Rusia sfidează izolarea internațională: Șeful ONU se întâlnește cu Vladimir Putin în Tatarstan, la summitul BRICS

HotNews.ro
Rusia sfidează izolarea internațională: Șeful ONU se întâlnește cu Vladimir Putin în Tatarstan, la summitul BRICS
Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, se întâlnește cu președintele rus Vladimir Putin, la Kremlin, Moscova, pe 26 aprilie 2022. Sursa foto: EyePress News / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kremlinul a anunţat luni o întâlnire între Vladimir Putin şi secretarul general al ONU, Antonio Guterres, preconizată pentru joi, în marja summitului BRICS, prima între cei doi lideri în Rusia începând din aprilie 2022, după ofensiva rusă din Ucraina, scriu agențiile AFP şi EFE.

La finalul summitului BRICS din Kazan (capitala republicii ruse Tatarstan), „vor avea loc şapte întâlniri bilaterale”, între care una cu „secretarul general al ONU, Antonio Guterres”, a declarat consilierul diplomatic al Kremlinului, Iuri Uşakov, într-o conferinţă de presă la Moscova, potrivit Agerpres.

Aceasta va fi prima vizită a lui Antonio Gutteres în Rusia, după cea din 26 aprilie 2022.

Guterres s-a întâlnit atunci la Moscova cu Putin, care i-a spus că el crede într-un rezultat „pozitiv” al negocierilor cu Ucraina. De atunci, Moscova şi Kievul au încetat orice fel de negocieri oficiale, iar poziţiile lor par ireconciliabile în etapa actuală.

Într-un moment în care este vizată de sancţiuni internaţionale severe, Rusia intenţionează să demonstreze săptămâna aceasta la Kazan eşecul politicii de izolare şi de sancţiuni instituite de ţările occidentale ca represalii pentru invazia sa din Ucraina.

„Rusia nu este izolată. În lumea de astăzi este foarte dificil să izolezi o ţară, mai ales una ca Federaţia Rusă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, cu câteva zile înainte de summitul din Tatarstan.

Urmăriți cele mai recente evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HotNews.ro

INTERVIURILE HotNews.ro