Sari direct la conținut

Șantierul de la Piața Unirii a fost desființat. Utilajele și gardurile au fost strânse

HotNews.ro
Șantierul de la Piața Unirii a fost desființat. Utilajele și gardurile au fost strânse
Șantierul de la Piața Unirii a fost desființat. Foto: PMB

Șantierul de la Piața Unirii, deschis de Primăria Sectorului 4 pentru refacerea Planșeului Unirii, a fost desființat marți dimineață. Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a anunţat luni seară că retrage muncitorii din Piaţa Unirii, după scandalul cu primarul general Nicușor Dan, care a susținut că nu există autorizație pentru lucrări.

Marți dimineață, din Parcul Unirii au fost strânse gardurile care delimitau șantierul și care fuseseră montate la ordinul primarului Daniel Băluță.

De asemenea, utilajele au plecat de pe teren. În Parcul Unirii mai rămăsese însă o mașină de la jandarmerie, alături de mai mulți jandarmi.

Șantierul de la Piața Unirii a fost desființat. Foto: PMB

Scandalul iscat pe tema planșeului din Piața Unirii 

Conflictul dintre Primăria Generală și Primăria Sectorului 4 a pornit după ce primarul general Nicușor Dan a refuzat să elibereze Primăriei Sectorului 4 autorizație în regim de urgență pentru consolidarea și reabilitarea planșeului, spunând că nu ar avea bază legală să o emită deoarece legea permite emiterea unei astfel de autorizații doar în caz de pericol public.

În noaptea de duminică spre luni, Daniel Băluță, a deschis șantierul în baza unei autorizații emise de Primăria Sectorului 3, condusă de Robert Negoiță. Nicușor Dan a venit de trei ori la fața locului, unde a cerut desființarea șantierului, însă a fost împiedicat de Poliția Locală a Sectorului 4.

Poliția Locală Sector 4 a făcut scut în fața excavatoarelor, pentru a împiedica demolarea, doi angajați au reclamat că au fost răniți, iar Poliția a anunțat că a deschis dosar penal.

În scandalul Nicușor Dan – Daniel Băluță au intervenit și Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. Premierul le-a cerut celor doi edili să reia dialogul, el afirmând că „dreptatea nu se face cu buldozerul”. De cealaltă parte, liderul PNL a cerut PSD să respecte atribuțiile primarului Capitalei și l-a acuzat pe Băluță că a intervenit în forță.

Luni seară, Nicușor Dan s-a întors pe șantierul deschis de primarul Daniel Băluță cu o dispoziție pentru desființarea șantierului. În cele din urmă, aproape de ora 23.00, primarul Băluță a anunțat că le va spune angajaților săi să părăsească locul.

Foto: PMB

INTERVIURILE HotNews.ro