Sari direct la conținut

Și reprezentantul Poloniei priveşte cu scepticism planul de victorie al lui Zelenski: „În Ucraina există o oboseală de război masivă”

HotNews.ro
Ministrul polonez al apararii Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, Foto: Piotr Nowak / PAP / Profimedia Images
Ministrul polonez al apararii Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, Foto: Piotr Nowak / PAP / Profimedia Images

Ministrul apărării al Poloniei, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, a declarat vineri că are impresia că ucrainenii sunt epuizaţi de războiul cu Rusia, relatează agențiile DPA și Agerpres.

„Situaţia pe front este dificilă; există o oboseală de război masivă”, a spus el după reuniunea miniştrilor apărării din NATO la Bruxelles.

Kosiniak-Kamysz a mai spus că eroismul soldaţilor ucraineni care îşi apără ţara de aproape trei ani trebuie admirat, însă el priveşte cu scepticism aşa-numitul „plan de victorie” al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Ministrul polonez a afirmat că aceasta nu este o soluţie la problemă şi „nu o lumină clară, strălucitoare care va schimba imediat realitatea”.

Ucrainenii care trăiesc în Polonia continuă să arate puţin interes faţă de brigada de voluntari plănuită, până acum semnând pentru a se înrola numai în jur de 300 de bărbaţi şi femei, a menţionat Kosiniak-Kamysz.

Efortul de a instrui o „legiune ucraineană” în Polonia a făcut parte din acordul de securitate semnat de Zelenski cu premierul polonez Donald Tusk în iulie.


INTERVIURILE HotNews.ro