Sari direct la conținut

Singapore anunță un nou obiectiv pentru 2030, care ar oferi destulă energie solară pentru a susține 350.000 de case

HotNews.ro
Panouri solare , Foto: Pexels
Panouri solare , Foto: Pexels

Singapore are un nou obiectiv în ceea ce privește energia solară, care presupune producerea unei cantități de energie suficientă pentru a satisface nevoile anuale pentru aproximativ 350.000 de cămine, până în 2030, scrie CNA.

Această cantitate ar reprezenta 4% din totalul cantității de electricitate necesară în prezent în Singapore. Momentan, energia solară reprezintă sub 1% din cererea de energie a orașului-stat.

În cadrul evenimentului Singapore International Energy Week 2019, care a avut loc marți, ministrul pentru Comerț și Industrie, Chan Chun Sing a declarat că Singapore va atinge obiectivul anterior legat de energie solară, setat pentru 2020 (350 megawatt-peak). Noul obiectiv va fi de cel puțin 2 gigawatt-peak.

Menționând faptul că instalațiile solare în rețea au crescut de la 30 de unități, la peste 3.000, el a accentuat faptul că spațiul vertical al orașului va fi folosit pentru dezvoltarea acestui tip de energie.

„Dacă ne putem imagina, fiecare dintre clădirile noastre înalte, pereții și chiar ferestrele pot deveni colectori de energie”, a spus ministrul. „Acest lucru va schimba fundamental cantitatea de energie pe care Singapore o poate colecta.”

Pentru a atinge noul obiectiv, guvernul va extinde programul SolarNova. Până în 2020, unul din două acoperișuri HDB vor avea panouri solare instalate, iar panourile solare vor fi instalate și pe clădirile sectorului public.

În iunie, Consiliul pentru Servicii Publice din Singapore (PUB) a anunțat și că intenționează să instaleze un sistem fotovoltaic plutitor de 50 megawatt-peak (MWp) în bazinul lacului de acumulare Tengeh, până în 2021. Potrivit PUB, acest sistem ar elimina nevoia de a emite 28.000 de tone de dioxid de carbon în fiecare an, cantitate necesară pentru operarea rezervorului. Când va fi instalat, va fi primul sistem solar PV plutitor la scară mare și unul dintre cele mai mari de acest gen din lume.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro