Sari direct la conținut

Sir Ian McKellen își amână revenirea după accidentul grav suferit luna trecută

HotNews.ro
Sir Ian McKellen in probabil cel mai cunoscut rol al sau, Foto: Moviestore Collection / Shutterstock Editorial / Profimedia Images
Sir Ian McKellen in probabil cel mai cunoscut rol al sau, Foto: Moviestore Collection / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

În pofida estimărilor inițiale optimiste ale medicilor, actorul britanic Sir Ian McKellen nu va reveni în curând pe scenă după ce a căzut luna trecută în timpul reprezentației unei piese de teatru, rănindu-se grav, informează Reuters și Agerpres.

Ian McKellen, cunoscut pentru interpretarea rolului lui Gandalf în filmele Stăpânul inelelor și Hobbitul, juca în data de 17 iunie la Londra în Player Kings, o piesă de teatru inspirată de opera Henric al IV-lea de William Shakespeare, când şi-a pierdut echilibrul şi a căzut în faţa scenei. Evenimentul s-a petrecut în timpul unei scene de luptă.

BBC a transmis la momentul respectiv că după ce actorul în vârstă de 85 de ani a căzut, „s-au aprins luminile” și McKellen a urlat”, moment în care angajații teatrului s-au grăbit să îl ajute. Spectatorii au fost evacuați din sala de teatru și spectacolul a fost anulat.

Un spectator intervievat de BBC a catalogat incidentul ca fiind „foarte șocant”. „Din câte am putut să văd, el era conștient deoarece cerea ajutor”, a spus acesta.

„Sir Ian putea fi auzit urlând de durere pe măsură ce plasatorii s-au grăbit să îl ajute. Spectacolul anulat în timp ce el este tratat de ambulanțieri”, a relatat un jurnalist londonez aflat în public.

Sir Ian McKellen se simte bine, dar încă nu și-a revenit complet în urma accidentului

Un reprezentant al teatrului a dat însă asigurări într-un comunicat remis presei ulterior că, după discuții cu medicii, colegii săi sunt ușurați să afle că Sir McKellen „se va recupera rapid și pe deplin” și că actorul este „într-o dispoziție bună”.

„Rănile mele au fost diagnosticate și tratate de o serie de experți, specialiști și asistente… Ei m-au asigurat că recuperarea mea va fi completă și rapidă și sunt entuziasmat să mă întorc la muncă”, a declarat și Sir Ian McKellen într-un prim mesaj publicat la o zi după accident.

„La două săptămâni după accidentul meu pe scenă, rănile se ameliorează de la o zi la alta”, a declarat acum actorul, citat într-un comunicat.

„Cu cea mai mare reticenţă am acceptat sfatul medicului de a-mi proteja recuperarea completă prin a nu lucra în acest timp”, a adăugat el.

David Semark, înlocuitorul lui McKellen, care a încheiat reprezentaţiile la Londra, va juca rolul în Bristol, Birmingham, Norwich şi Newcastle, au precizat producătorii piesei de teatru.

Deși a devenit cunoscut publicului din întreaga lume datorită intepretării sale din filmele bazate pe cărțile lui J.R.R. Tolkien, Sir Ian McKellen este un actor de teatru realizat, el primind de-a lungul carierei sale nu mai puțin de 6 Premii Laurence Olivier, decernate de Societatea de Teatru Londoneză pentru exelență în această artă a spectacolului.

INTERVIURILE HotNews.ro