Sari direct la conținut

Sir Ian McKellen, spitalizat după un accident grav / El a vorbit chiar zilele trecute despre revenirea în rolul din „Stăpânul inelelor”

HotNews.ro
Sir Ian McKellen, spitalizat după un accident grav / El a vorbit chiar zilele trecute despre revenirea în rolul din „Stăpânul inelelor”
Sir Ian McKellen (FOTO: Rii Schroer / Eyevine portraits / Profimedia)

Sir Ian McKellen, actorul britanic cunoscut pentru interpretarea rolului lui Gandalf în filmele „Stăpânul inelelor”, a fost spitalizat luni noaptea după ce a căzut de pe scenă în timpul unei piese de teatru, fiind grav rănit în urma accidentului, anunță Variety.

Actorul în vârstă de 85 a suferit accidentul în timpul unei reprezentații a Player Kings, o adaptare a piesei de teatru Henric al IV-lea de Shakespeare, ce este pusă în scenă la teatrul Noël Coward din West London, potrivit BBC.

Societatea britanică de radiodifuziune transmite că după ce acesta a căzut „s-au aprins luminile” și „actorul a urlat”, moment în care angajații teatrului s-au grăbit să îl ajute. Spectatorii au fost evacuați din sala de teatru și spectacolul a fost anulat.

Un spectator intervievat de BBC a catalogat incidentul ca fiind „foarte șocant”.

„Din câte am putut să văd, el era conștient deoarece cerea ajutor”, a spus acesta.

Medicii dau asigurări să Sir Ian McKellen se va recupera „pe deplin” după accident

Charlie Johnson, un jurnalist londonez care a fost la piesa de teatru, a scris luni noaptea pe pagina sa de „X” că „tocmai am fost martor la Ian McKellen rănindu-se grav după ce a căzut de pe scenă la Teatrul Noël Coward”.

„Sir Ian putea fi auzit urlând de durere pe măsură ce plasatorii s-au grăbit să îl ajute. Spectacolul anulat în timp ce el este tratat de ambulanțieri”, a relatat jurnalistul.

Cu toate acestea, un reprezentant al teatrului a dat asigurări într-un comunicat remis presei ulterior că Sir McKellen „se va recupera rapid și pe deplin” și că actorul este „într-o dispoziție bună”.

„Mulțumim publicului nostru și publicului larg pentru urările lor de bine după căderea lui Ian în timpul reprezentației din seara aceasta a Player Kings. Echipa genială a NHS (n.r. sistemul de sănătate public din Marea Britanie) ne-a dat asigurări după efectuarea unei tomografii că el se va vindeca rapid și pe deplin și că Ian este într-o dispoziție bună”, notează comunicatul de presă.

Actorul britanic a spus că ar reveni în rolul lui Gandalf pentru noul film „Stăpânul inelelor”, dacă va mai fi în viață când încep filmările

Deși a devenit cunoscut publicului din întreaga lume datorită intepretării sale din filmele Stăpânul inelelor și Hobbitul, Sir Ian McKellen este un actor de teatru realizat, el primind de-a lungul carierei sale nu mai puțin de 6 Premii Laurence Olivier, decernate de Societatea de Teatru Londoneză pentru exelență în această artă a spectacolului.

El a vorbit despre o posibilă revenire în rolul lui Gandalf într-un interviu publicat de The Times cu doar câteva zile în urmă.

Sir McKellen le-a spus jurnaliștilor britanici că a auzit că personajul lui Gandalf ar putea face parte din noul film Stăpânul inelelor anunțat recent de studioul Warner Bros., dar a subliniat că deocamdată „nu există un scenariu, o ofertă sau un plan” oficial care să îi fie pus pe masă.

Întrebat dacă s-ar întoarce în rol, McKellen a confirmat, cu o condiție. „Dacă mai sunt în viață”, a răspuns el. Warner Bros. a anunțat că are în vedere lansarea noului său film Stăpânul inelelor în 2026.

Mai devreme în cursul lunii și Viggo Mortensen a confirmat că s-ar întoarce în rolul lui Aragorn, în cazul în care condițiile sunt cele potrivite.

INTERVIURILE HotNews.ro