Sari direct la conținut

Soarta lui Marcel Boloș la Finanțe urmează să fie decisă într-o discuție între liderii coaliției: „Este o analiză pe care o vom face împreună”

HotNews.ro
Marcel Bolos, la Guvern, Foto: Inquam Photos / George Călin
Marcel Bolos, la Guvern, Foto: Inquam Photos / George Călin

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat joi că va face o analiză, împreună cu premierul Marcel Ciolacu, referitoare la situaţia ministrului de Finanţe, Marcel Boloş, transmite Agerpres. Ciucă a făcut precizarea în contextul speculațiilor legate de faptul că unii liberali ar fi nemulțumiți de prestația lui Boloș la portofoliul Finanțelor.

Întrebat la finalul unei şedinţe a conducerii PNL dacă va merge cu Marcel Boloş mai departe până la sfârşitul anului sau îl va retrage din funcţie, Ciucă a spus: „Este o analiză pe care o vom face împreună cu premierul, pentru că premierul este cel care realizează evaluarea miniştrilor”.

Pe 23 august, Nicolae Ciucă a anunţat că va avea o discuţie cu ministrul Finanţelor, întrebat dacă se gândeşte să-l schimbe pe acesta în contextul în care în partid ar exista nemulţumiri faţă de activitatea ministerială a lui Boloş.

În şedinţa coaliţiei de joi vor fi discutate şi criticile aduse PNL de ministrul PSD al Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Sunt discuţii pe care le vom avea în coaliţie astăzi”, a spus Ciucă, întrebat dacă le va cere colegilor de coaliţie să-l retragă pe Grindeanu din Guvern, după criticile pe care acesta din urmă le-a adus la adresa sa şi a PNL.

Cel mai vehement a fost președintele PNL Satu Mare, Adrian Cozma, care a cerut chiar retragerea miniștrilor liberali din Guvern. „Ceea ce a făcut domnul Grindeanu este total nedemn şi neelegant pentru un ministru. Şi dacă are onoare ar trebui să-şi dea demisia urgent cu tot cu ceasul acela scump de la mână pe care îl tot ascunde”, a declarat Cozma, după Congresul PSD la care Grindeanu a fost foarte virulent împotriva colegilor de la putere.

Premierul Marcel Ciolacu nu s-a arătat dispus să renunțe la Grindeanu ca urmare a cererii lui Cozma. „Demisia, nu ştiu de unde, poate din Parlament a domnului Cozma, când la Satu Mare a făcut alianţă electorală cu AUR. Ştiţi că PNL a avut la Satu Mare alianţă politică şi electorală cu formaţiunea AUR. Am crezut că e o înţelegere de partid, nu m-am băgat în problemele lor”, a afirmat premierul înainte ședinței de joi a coaliției.

Citește și:

INTERVIURILE HotNews.ro