Sari direct la conținut

Sondaj Avangarde în București: Scor strâns pentru Primăria Capitalei între Nicușor Dan și Gabriela Firea

HotNews.ro
Panouri electorale cu Gabriela Firea și Nicușor Dan, Foto: Inquam Photos / George Călin
Panouri electorale cu Gabriela Firea și Nicușor Dan, Foto: Inquam Photos / George Călin

Actualul primar al Capitalei Nicuşor Dan, independent susţinut de Alianţa Dreapta Unită, se situează pe primul loc în topul opţiunilor pentru Primăria Generală, cu 28,6%, urmat de Gabriela Firea (PSD), cu 26,5% din intenţiile de vot, relevă un sondaj Avangarde realizat la comanda PSD, transmite News.ro.

Conform sondajului, actualul primar Nicuşor Dan este creditat cu 28,6% din intenţiile de vot pentru Primăria Capitalei.

Pe locul al doilea, la mică distanţă, se situează candidatul PSD Gabriela Firea – 26,5%, urmată de Cristian Popescu – Piedone (PPUSL) – 15,2% şi de Sebastian Burduja (PNL) – 13,8%.

Candidatul AUR Mihai Enache are o cotă de 7,4%, în timp ce candidatul SOS România, Diana Şoşoacă, are 5,3%.

Sondajul a fost realizat la comanda PSD, în perioada 29 mai – 2 iunie pe un eşantion de 1150 de subiecţi, reprezentativ pentru populaţia adultă (18+) a Municipiului Bucureşti. Sondajul a fost realizat prin interviuri faţă în faţă, la domiciliul subiecţilor. Eroarea maximă de eşantionare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 2,8%.

Un alt sondaj Avangarde a fost dat publicității pe 28 aprilie, la câteva zile după ce Gabriela Firea se înscrisese în cursa pentru Primăria Generală. Nicușor Dan este cotat cu 31% în intenția de vot, în timp ce Gabriela Firea, candidata PSD proaspăt intrată în cursă, s-ar fi clasat pe locul secund cu 24 de procente, urmată de Cristian Popescu Piedone (PUSL), cu 20%, potrivit sondajului realizat la comanda PSD.

Pe 30 aprilie au fost publicate rezultatele unui sondaj INSCOP, realizat la comanda News.ro. Nicuşor Dan se afla pe primul loc în intenţiile de vot ale bucureştenilor pentru postul de primar general, cu 38,5% din opţiuni, urmat de Cristian Popescu Piedone – 27,4% şi de Gabriela Firea – 21,4%.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro