Sari direct la conținut

VIDEO Liderii Alianței Dreapta Unită acuză nereguli la vot: „Avem semnale concrete că PSD-PNL încearcă să fraudeze pe scară largă”

HotNews.ro
Liderii Alianței Dreapta Unită, Ludovic Orban, Cătălin Drulă și Eugen Tomac, Foto: Inquam Photos / Malina Norocea
Liderii Alianței Dreapta Unită, Ludovic Orban, Cătălin Drulă și Eugen Tomac, Foto: Inquam Photos / Malina Norocea

Cătălin Drulă, Ludovic Orban și Eugen Tomac au ieșit duminică într-o conferință comună de presă în care au acuzat coaliția de guvernare PSD – PNL că încearcă să fraudeze votul în alegerile de duminică. Ei au menționat mai multe cazuri în țară în care acuză găsirea unor buletine preștampilate.

„Cerem autorităţilor să îşi facă datoria şi să protejeze votul cetăţenilor. Îi avertizez pe Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă că sunt direct responsabili pentru orice încercare de furt şi denaturare a voinţei românilor. Un stat democratic şi european nu poate tolera furtul la vot”, a declarat Cătălin Drulă, în conferința de presă, citat de News.ro.

Ei au oferit și mai multe exemple din țară unde spun că au fost găsite voturi preștampilate. Unul dintre acestea, în sectorul 2, a fost confirmat de Poliția Capitalei care a demarat o anchetă.

„Avem semnale concrete că PSD-PNL încearcă să fraudeze pe scară largă. S-au găsit buletine de vot preştampilate cu PSD-PNL în multiple locaţii, inclusiv în Sectorul 2 din Bucureşti, Râmnicu Sărat, Bistra în Alba, Constanţa şi multe altele. Nu vom permite ca PSD-PNL să fure viitorul acestei ţări prin fraude electorale. Aceste manevre demonstrează că se tem de votul liber”, a declarat Drulă.

De asemenea, Eugen Tomac, preşedintele PMP, a spus că „reclamaţii curg din întreaga ţară, sunt mii de nereguli”.

„Asistăm la un fenomen de fraudă masivă a acestor alegeri. Cetăţenii români trebuie să ştie că suntem pe cont propriu. Instituţiile statului sunt anesteziate, sunt confiscate şi reacţionează cu foarte mare întârziere. Prin urmare, le cerem tuturor să iasă la vot, iar în această seară să apere fiecare vot. Frauda masivă trebuie combătută prin participare la vot şi apărarea fiecărui vot cinstit!”, a completat Tomac.

Liderii alianţei Dreapta Unită au oferit mai multe exemplu, unde spun eu că s-a încercat fraudarea votului:

  • Judeţul Cluj, Apahida, Secţia 313 – Un cetăţean a depus 32 de cereri pentru urna mobilă pentru persoane născute în jurul anului 1930, având deci 94 de ani. Întrebat de reprezentantul USR din secţia de votare despre existenţa acelor persoane, solicitantul a retras documentele şi a plecat.
  • Judeţul Ilfov, Ciorogârla, Secţia 183 – 52 de cetăţeni cu nume de provenienţă asiatică, probabil angajaţi extracomunitari care nu au drept de vot la alegerile europarlamentare, toţi cu aceeaşi adresă, pe lista complementară pentru europarlamentare.
  • La Râmnicu Sărat, un votant a găsit un buletin de vot gata ştampilat cu PSD.
  • La Bistra, în Alba, un votant a primit un buletin de vot gata ştampilat cu PNL.
  • În Filiaşi, în Dolj, un bărbat a primit 5 buletine de vot pentru votarea primarului. Motru, în Gorj, 7 perechi de buletine de vot pentru primar. La fel s-a întâmplat şi într-o secţie de votare din Constanţa.
  • La Săcălaz, lângă Timişoara, un bărbat a primit un buletin de vot preştampilat cu AUR.
  • La secţiile de votare de la şcolile gimnaziale nr. 13, 181 şi 184 din Sectorul 1 s-au activat echipele PSD-PNL care aduc masiv oameni la vot.
  • Alba: O femeie care a votat la o secţie din Câmpeni a reclamat că a primit un buletin de vot deja ştampilat. Poliţia a deschis dosar penal

__

Cele mai importante informații și evenimente de la alegerile locale și europarlamentare pot fi citite LIVETEXT pe HotNews.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro