Sari direct la conținut

VIDEO ​​Diana Șoșoacă, scandal cu jandarmii lângă un camion cu buletine de vot. Senatoarea a solicitat ambulanța

HotNews.ro
Diana Șoșoacă, Foto: Inquam Photos - Virgil Simionescu
Diana Șoșoacă, Foto: Inquam Photos - Virgil Simionescu

Senatoarea Diana Șoșoacă a provocat un scandal miercuri la prânz lângă un camion cu „materiale electorale” păzit de jandarmi. Președinta SOS România s-a îmbrâncit cu forțele de ordine, după ce a rupt cordonul făcut de jandarmi. O ambulanță SMURD a fost chemată la fața locului.

Diana Șoșoacă a început să filmeze din momentul în care a ajuns în preajma camionului păzit de jandarmi.

Mai mulți saci cu materiale electorale au fost transportați de forțele de ordine într-un depozit închiriat de Tribunalul Municipiului București de la Primăria Generală, a precizat pentru HotNews.ro purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, căpitan Alexandru Iacob.

Președinta SOS România a cerut pe un ton ridicat jandarmilor să îi dea acte pentru transportul pe care îl păzeau. „I-am prins, oameni buni, cu voturile furate, în sectorul 3, București”, exclamă Diana Șoșoacă într-un live pe Facebook făcut la fața locului.

Transmisiunea în direct a durat aproape 2 ore. Diana Șoșoacă, însoțită de Luis Lazarus, a continuat să filmeze și să țipe la forțele de ordine.

La un moment dat lucrurile s-au precipitat, Șoșoacă a rupt cordonul de jandarmi iar forțele de ordine au oprit-o.

Senatoarea a acuzat jandarmii că au agresat-o. Jandarmeria București a precizat pentru HotNews.ro că parlamentara a fost cea care a provocat forțele de ordine, atât fizic, cât și verbal.

Ce spune Jandarmeria București

Redăm integral poziția Jandarmeriei București:

„Efectivele de jandarmi din cadrul unității noastre asigură paza transportului materialelor rezultate în urma procesului electoral, respectiv paza depozitului pus la dispoziție de către Tribunalul Municipiului București, pentru depozitarea acestora conform prevederilor Legii nr. 33 din 2007 (republicată) privind organizarea și desfășurarea alegerilor pentru Parlamentul European, cu modificările și completările ulterioare și ale HG nr. 947 din 2004 privind stabilirea duratei şi condiţiilor de păstrare a materialelor necesare votării.

Depozitul în cauză este închiriat de Tribunalul Municipiului București de la Primăria Municipiului București, cu aprobarea Consiliului General.

În acest context, un parlamentar al României nu a respectat recomandările forțelor de ordine aflate în executarea atribuțiilor de serviciu, a forțat cordonul de jandarmi și contactul fizic cu aceștia, persoana acuzând ulterior că a fost bruscată de jandarmi.

Menționăm faptul că forțele de ordine nu au bruscat în niciun moment și nici nu au folosit materialele din dotare, persoana în cauză fiind cea care a provocat jandarmii atât fizic, cât și verbal, încercând în repetate rânduri să rupă cordonul de ordine publică.

În cauză, vor fi aplicate măsurile legale care se impun și vom reveni cu informații suplimentare.”

Diana Șoșoacă a acuzat o stare de rău și a fost chemată o ambulanță SMURD la fața locului. Până la venirea echipajului medical, senatoarea a fost susținută de o femeie jandarm și de alte persoane civile aflate în zonă.

Potrivit rezultatelor provizorii furnizate de BEC, partidul SOS România a făcut pragul de 5% și îi conferă două mandate de europarlamentar, astfel Diana Șoșoacă și Luis Lazarus au intrat în Parlamentul European, cu ajutorul voturilor din diaspora.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro