Sari direct la conținut

Coronavirus în România: Membrii Executivului, parlamentarii și angajații Parlamentului sunt testați / Jurnaliștii sunt testați și ei / În Parlament, se dezinfectează totul

HotNews.ro
Coronavirus în România: Membrii Executivului, parlamentarii și angajații Parlamentului sunt testați / Jurnaliștii sunt testați și ei / În Parlament, se dezinfectează totul

Deputații, senatorii și angajații forului legislativ sunt testați pentru coronavirus, iar echipe de la Direcția de Sănătate Publică s-au deplasat la Parlament, dar și la Palatul Victorie pentru recoltarea de probe. Toate acestea, după ce un senator PNL a fost confirmat cu COVID-19.

Cele mai importante informații legate de acestă situație, LIVETEXT pe HotNews.ro:

19.30: Deputatul PNL de Constanța Bogdan Huțucă are rezultat negativ la testul pentru coronavirus

15.40: Măsuri excepționale s-au pregătit la Parlament pentru audierile și votul de învestitură a noului Guvern Orban. Ministrii izolați vor fi audiați în teleconferință, iar votul se va da într-o sală dezinfectată în care se va intra unul câte unul

14.40:Nicușor Dan, în izolare la domiciliu după ce a participat la ședința cu senatorul Vergil Chițac. La acea reuniune PNL i-a validat candidatura la locale lui Nicușor Dan

14.35:Cele circa 400 de femei din comunitatea musulmană care au participat alături de senatorul liberal Vergil Chițac la o petrecere de 8 martie sunt acum invitate să intre în autoizolare.

14.25 Membrii PNL şi zeci de jurnalişti, testaţi și ei pentru coronavirus în Parlament

14.24 Angajaţii DSP iau probe și de la jurnaliştii care au participat la ultimele evenimente ale Guvernului, PNL sau Parlamentului, în timp ce membrii Guvernului așteaptă într-o altă cameră să fie testați.

14.20:Senatorul Vergil Chițac, soția și asistentul său, confirmați cu COVID-19, duși fără izoletă la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța

14.05:Senatorul depistat cu Covid-19 a fost la ședința în care au fost validați candidații PNL la locale. În sala au fost în jur de 100 de liberali

13.30: A început testarea aleșilor și angajaților de la Parlament. De asemenea, acum, la Parlament este dezinfectat plenul.

13.16Primarul Devei şi administratorul public al oraşului, izolați la domiciliu upă ce au fost prezenţi la şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL, de luni, 9 martie, unde a participat şi senatorul Vergil Chiţac.

13.15:Un alt parlamentar PNL este pe lista suspecților de infectare cu coronavirus. Este vorba de deputatul liberal Bogdan Huțucă.

12.45 După ce a băgat la izolare toată conducerea PNL, iar joi acuza „o adevărată isterie” în ceea ce privește răceala sa, senatorul PNL Vergil Chițac, confirmat cu coronavirus, se declară vineri „mâhnit” că el, familia sa și oamenii din România și lume trec prin astfel de momente.

12.40:Senatorul PNL din Constanța Vergil Chițac confirmat cu noul coronavirus a participat, de 8 martie, la o petrecere cu aproximativ 400 de femei din comunitatea musulmană.

Senatorul Vergil Chițac, asistentul său personal, soția și fiul său au fost diagnosticați, vineri, cu coronavirus.

Vergil Chiţac a participat luni la Biroul Permanent al PNL, dar si la plenul Senatului. Ludovic Orban a anunțat că toată conducerea PNL se izolează la domiciliu, iar el se va izola 14 zile la Vila Lac 1 și l-a informat și pe președintele Iohannis. De asemenea, el a anunțat că toți miniștrii vor fi testați pentru coronavirus, se vor izola în cabinete și vor evita contactul direct cu alte persoane. O echipă a DSP a ajuns, la prânz, la Palatul Victoria. Membrii Guvernului vor fi testaţi pentru coronavirus. Toate măsurile sunt luate după ce un senator PNL a fost confirmat cu COVID-19 şi a intrat in contact cu mai mulţi membri ai Executivului, dar şi cu Ludovic Orban.

De asemenea, acum, la Parlament este dezinfectat plenul.

Numărul persoanelor infectate cu acest virus a ajuns, în România, la 70.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro