Sari direct la conținut

Coronavirus: Cât va costa un tratament cu Remdesivir, medicamentul împotriva Covid care urmează să apară și pe piața europeană, în SUA

HotNews.ro
Remdesivir, Foto: Ulrich Perrey / AFP / Profimedia
Remdesivir, Foto: Ulrich Perrey / AFP / Profimedia

Gilead Sciences a stabilit prețul medicamentului împotriva Covid-19, Remdesivir, la 2.340 de dolari pentru un tratament de cinci zile în Statele Unite și alte țări dezvoltate, a anunțat luni, în timp ce prețul pentru un singur flacon este de 390 de dolari, relatează Reuters. Asta în contextul în care și Agenția Europeană a Medicamentului a recomandat autorizarea condiționată de punere pe piață medicamentului, iar acum așteaptă aprobarea Comisiei Europene.

Prețul pentru companiile americane private de asigurare va fi de 520 de dolari pe flacon, a spus producătorul de medicamente, ceea ce înseamnă 3.120 de pacient pentru un tratament de 6 flacoane cu remdesivir.

Prețul este sub recomandarea celor de la Institute for Clinical and Economic Review (ICER) de săptămâna trecută de 5.080 de dolari pe cură.

Gilead a încheiat un acord cu Departamentul de Sănătate și Servicii Umane al SUA (HHS), iar spitalele ar trebui să primească tratamentul până la sfârșitul lui septembrie.

Departamentul pentru Sănătate a asigurat peste 500.000 de cure de tratament pentru spitalale americane pentru septembrie.

Această cifră reprezintă 100% din producția proiectată pentru luna iulie 94.200 și 90% din producția pentru august și septembrie.

Gilead a oferit licența mai multor producători din India și Pakistan, inclusiv Cipla și Hetero Labs, pentru a produce Remdesivir pentru 127 de state aflate în dezvoltare.

Versiunea Cipla a medicamentului are un preț de 5.000 de rupii (66,24 de dolari), în timp ce varianta Hetero Labs are un preț stabilit la 5.400 de rupii.

Reamintim că Agenția Europeană a Medicamentului a recomandat autorizarea condiționată de punere pe piață a medicamentului Remdesivir pentru tratarea adulților și copiilor de peste 12 ani bolnavi de Covid-19 care au nevoie de oxigen suplimentar.

Remdesivir este primul medicament împotriva Covid-19 recomandat pentru autorizare în UE.

Această aprobare înseamnă că medicii pot prescrie medicamentul companiei Gilead, sub numele de Veklury, în Europa, odată ce este aprobat de Comisia Europeană.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro