Sari direct la conținut

China accelerează campania de vaccinare, cu 10 milioane de doze în mai puțin de o săptămână. Care este prima țintă a campaniei de imunizare contra Covid-19

HotNews.ro
Vaccinuri chineze Sinovac, Foto: Peerapon Boonyakiat/SOPA Image / Shutterstock Editorial / Profimedia
Vaccinuri chineze Sinovac, Foto: Peerapon Boonyakiat/SOPA Image / Shutterstock Editorial / Profimedia

​China a administrat 74,96 milioane de doze de vaccinuri contra Covid-19, a declarat duminică un purtător de cuvânt al comisiei pentru sănătate, potrivit Reuters.

Pe 14 martie fusese anunțat un total de 65 de milioane de doze, ceea ce înseamnă că în mai puțin de o săptămână au fost făcute 10 milioane de inoculări, China accelerând campania de imunizare pentru a atinge ținta de vaccinare a 40% din populația sa de 1,4 miliarde până la mijlocul acestui an.

Peste 70 de milioane de doze de Sinovac Biotech au fost administrate până acum la nivel global, a spus, tot duminică, un reprezentant al companiei, fără a preciza câte au fost făcute în China.

Producția de vaccinuri pe un an întreg poate acoperi complet necesarul țării, a afirmat un reprezentant al ministerului industriei, care a adăugat că furnizarea materialelor necesare, precum fiole și seringi este ”relativ stabilă”.

China a aprobat pentru uz general patru vaccinuri dezvoltate în țară de Sinovac, Cansino Biologics și două unități ale China National Pharmaceutical Group (Sinopharm).

Un al cincilea vaccin, realizat de Institutul de Microbiologie al Academiei Chineze de Științe a fost, de asemenea, aprobat pentru folosirea de urgență săptămâna trecută.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro