Sari direct la conținut

OMS: Europa este epicentrul pandemiei de COVID-19. Încă o jumătate de milion de oameni ar putea muri până în februarie 2022 / Rusia, Ucraina și România, în topul țărilor cu cele mai multe cazuri

HotNews.ro
Coronavirus Romania, Foto: Geopix / Alamy / Alamy / Profimedia
Coronavirus Romania, Foto: Geopix / Alamy / Alamy / Profimedia

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) trage un semnal de alarmă cu privire la ritmul ”foarte îngrijorător” al transmiterii COVID-19 în Europa, avertizând că s-ar putea ca încă o jumătate de milion de oameni să moară până în februarie, relatează AFP.

Numărul cazurilor noi pe zi este în creştere de aproape şase săptămâni la rând în Europa, iar numărul deceselor zilnice este în creştere de un pic mai mult de şapte săptămâni consecutive – aproximativ 250.000 de îmbolnăviri şi 3.600 de morţi zilnice, potrvit datelor centralizate de AFP.

Actuala creştere este alimentată de Rusia, care a înregistrat 8.162 de morţi din cauza COVID-19 în ultimele şapte zile, Ucraina (3.819 de morţi) şi România (3.100 de morţi), scrie AFP.

Potrivit unor date OMS Europa, spitalizările ”s-au dublat în decurs de o săptămână”.

”Suntem, din nou, epicentrul”, a deplâns joi, într-o conferinţă de presă online, directorul OMS Europa Hans Kluge.

”Ritmul actual al transmiterii (virsului n-red.) în cele 53 de ţări din regiunea europeană este îngrijorător. (…) Dacă rămânem pe această traiectorie, am putea să avem altă jumătate de milion de morţi din cauza COVID-19 în regiune până în februarie”, trage el un semnal de alarmă.

OMS explică această creştere a numărului cazurilor de COVID-19 printr-o combinaţie între o vaccinare insuficientă şi o relaxare a măsurilor de combatere a pandemiei.

Astfel, OMS îndeamnă la folosirea masivă a măştii de protecţie împotriva epidemiei.

”Proiecţii fiabile arată că dacă ajungem la un nivel de utilizare de 95% a măştilor în Europa şi în Asia, vom putea salva până la 188.000 de vieţi din jumătatea de milion de vieţi pe care riscăm să le pierdem până în februarie 2022”, subliniază Kluge. (Surse: AFP, News.ro)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro