Sari direct la conținut

Primul mare studiu privind Omicron: Două doze Pfizer oferă protecție de 70% contra spitalizării și 33% contra infectării

HotNews.ro
Varianta Omicron, Foto: Dreamstime
Varianta Omicron, Foto: Dreamstime

Vaccinarea cu două doze de vaccin Pfizer-BioNTech contra Covid-19 pare să fi oferit o protecție de 70% împotriva spitalizării în Africa de Sud în ultimele săptămâni, a arătat marți un important studiu realizat în condiții reale privind impactul potențial al Omicron, citat de Reuters.

Studiul, publicat de cel mai mare administrator privat de asigurări de sănătate din Africa de Sud, Discovery Health, s-a bazat pe peste 211.000 de rezultate pozitive la testul COVID-19 din perioada 15 noiembrie – 7 decembrie, dintre care aproximativ 78.000 au fost atribuite Omicron.

Cele 78.000 de rezultate nu reprezintă cazuri confirmate de Omicron, ceea ce înseamnă că studiul nu poate trage concluzii concludente cu privire la varianta etichetată drept „îngrijorătoare” de către Organizația Mondială a Sănătății.

Oamenii de știință sud-africani au confirmat până în prezent aproximativ 550 de cazuri de Omicron, varianta reprezentând 78% din secvențierile din noiembrie, depășind clar varianta Delta, dominantă anterior.

Africa de Sud a anunțat lumea cu privire la Omicron la sfârșitul lunii trecute, provocând îngrijorări că aceasta ar putea provoca o nouă creștere a infecțiilor la nivel mondial și ducând la impunerea de restricții de călătorie.

Numărul zilnic de infecții din Africa de Sud a tot crescut apoi, până la aproximativ 20.000 în ultimele zile.

Ce spune acest prim mare studiu privind Omicron

Pe baza analizei efectuate de echipele de cercetare ale Discovery și în colaborare cu Consiliul de Cercetare Medicală din Africa de Sud (SAMRC), studiul din lumea reală a calculat că două doze de Pfizer-BioNTech au oferit o protecție de 70% împotriva spitalizării în timpul recentei creșteri a numărului de cazuri și o protecție de 33% împotriva infecției.

Africa de Sud utilizează vaccinurile Pfizer-BioNTech și Johnson & Johnson în campania de imunizare COVID-19, fiind administrate până în prezent peste 20 de milioane de doze Pfizer.

Raportul a concluzionat că a existat un risc mai mare de reinfectare în timpul celui de-al patrulea val decât în timpul valurilor anterioare și că riscul de spitalizare în rândul adulților diagnosticați cu COVID-19 a fost cu 29% mai redus decât în timpul primului val din țară, la începutul anului trecut.

Potrivit raportului, copiii par să aibă un risc cu 20% mai mare de spitalizare cu complicații în timpul celui de-al patrulea val decât în timpul primului, în ciuda unei incidențe absolute foarte scăzute.

Discovery a avertizat că rezultatele studiului trebuie considerate preliminare.

Glenda Gray, președintele SAMRC, a declarat că este important faptul că vaccinul Pfizer-BioNTech pare să ofere o bună protecție împotriva bolilor grave și a spitalizării.

„Suntem extrem de încurajați de rezultate”, a spus ea.

Analiza arată, de asemenea, că protecția împotriva internării în spital se menține la toate persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 79 de ani, cu niveluri de protecție ușor mai scăzute în cazul persoanelor în vârstă.

Protecția împotriva internării este, de asemenea, consistentă la o serie de boli cronice, inclusiv diabet, hipertensiune, hipercolesterolemie și alte câteva boli cardiovasculare.

ARHIVĂ COMENTARII
Dimijoarei_Obt • 2018-07-20 14:36:49
o sa scapam si de bolshevica asta ? !
8 5
animatron • 2018-07-20 15:11:05
Ar insemna ceva mai multa echitate in relatiile internationale, mai putin ordo-liberalism inuman favorabil mai ales bancilor si multinationalelor, mai putina dictatura corect politica importata din USA. Intelegem din spusele dnei cancelar ca pana acum era ok ca USA " sa impuna ordinea mondiala" ! Si atentie, dna Merkel se fereste sa ne explice despre care "ordine mondiala" ar fi vorba, dupa ale cui criterii, etc. Cred ca se observa deja de vreo cativa ani ca "ordinea mondiala" nu mai poate fi "impusa" in urma catorva discutii cu usile inchise in 3-4 capitale ale lumii, nu mai functioneaza sistemul asta "imperial" (sa nu zicem "imperialist" ca e conotat de nenorocitii de comunisti). Un efect pozitiv e ca UE va fi obligata, in ciuda mediocritatii evidente a liderilor, sa isi ia masuri singura in ograda proprie si sa se faca totusi respectata ca "mare putere" la egalitate cu USA sau China. Ceva euro in plus pt bugete militare germane si europene mai consistente (cu armament made in UE, nu-i problema) ar starni mai multa consideratie pe la Moscova si Pekin sau prin lumea islamica total ostila civilizatiei de tip european. Manifestatiile cu ursuleti de plus, lumanari si pancarte nu sunt prea eficiente contra jihadismului sau agresivitatii ruse. In rest, dna Merkel e chiar ultima din UE care ar putea sa il critice pe presedintele Trump pt intalniri cu Putin, ea e permanent cu mana pe clanta usii la Kremlin si i-a facut deja numeroase favoruri dictatorului rus pentru a obtine niste gaz ieftin pentru productiva economie germana care domina restul Europei.
1 7
mitg • 2018-07-20 14:37:12
Noroc ca ai reusit tu sa aduci de cativa ani incoace o mare forta stabilizatoare la noi pe continent.
3 6
Chris • 2018-07-20 16:06:35
cam asta e continuarea logica. E mai usor sa ei gaz de la rusi, dupa ce l-ai trimis pe Schroder sa faca cartile, si sa i umpli visteria lui Putin decat sa pui 2% la NATO si sa reduci taxele vamale cu SUA. O prietenie care continua peste ani Rusia-Germana promovata in continuare de Merkel . Dar Trump e nebun....
3 5
gif • 2018-07-20 18:09:09
Doamna Merkel bate campii. Armata germana e o gluma, nu ar face fata unei confruntari cu Polonia, darmite cu Rusia. Adica nu plateste 2% pentru NATO, unde SUA si GB unst baza, si abureste prostimea ca poate sa faca fata fara SUA? Mamaie, pe cine crezi ca prostesti? Of fi multi spalati pe creier de campania anti Trump, dar nu poti sa-o prostesti pe toti. Apropo, astazi au platit 14 germani din cauza politicii tale iresponsabile. Cati mai trebuie sa moara sau sa fie raniti din cauza ta? Tu, cand platesti?
0 1
INTERVIURILE HotNews.ro