Sari direct la conținut

Șeful Moderna avertizează că oamenii vor avea nevoie de a patra doză de vaccin anti-Covid la toamnă

HotNews.ro
Vaccinare anti-Covid in Suedia, Foto: Jeppe Gustafsson / Shutterstock Editorial / Profimedia Images
Vaccinare anti-Covid in Suedia, Foto: Jeppe Gustafsson / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Directorul executiv al companiei Moderna, Stephane Bancel, a spus că eficacitatea dozelor booster împotriva Covid-19 va scădea în timp, iar oamenii vor avea nevoie de a patra doză la toamnă pentru a-și crește protecția, relatează

CNBC.

Bencel a spus că oamenii care și-au primit doza de rapel toamna trecută vor avea cel mai probabil protecție pentru a trece cu bine iarna, când numărul infecțiilor crește în timp ce oamenii se adună în spații închise pentru a se adăposti de frig.

Cu toate acestea, Bancel a spus că eficacitatea dozelor booster va scădea probabil în decurs de câteva luni, similar cu ceea ce s-a întâmplat cu primele două doze.

O creștere fără precedent a infecțiilor din cauza variantei Omicron extrem de contagioasă se răspândește în prezent în întreaga lume. CEO-ul Moderna a spus că guvernele, inclusiv Regatul Unit și Coreea de Sud, comandă deja dozele.

”Încă cred că vom avea nevoie de rapeluri în toamna lui ’22 și după”, a spus Bancel, adăugând că persoanele care sunt mai în vârstă sau care au alte afecțiuni ar putea avea nevoie de rapel anual pentru anii următori.

„Credem că acest virus nu va dispărea”, a spus Bancel. „Va trebui să trăim cu asta.”

Moderna a publicat luna trecută date preliminare care au arătat că injecția sa de rapel cu 50 de micrograme autorizată în prezent a crescut de 37 de ori anticorpii care blochează infecția cu Omicron. Un rapel cu 100 de micrograme a crescut acești anticorpi de 83 de ori.

Datele din Regatul Unit au descoperit că vaccinurile în două doze de la Moderna și Pfizer sunt doar aproximativ 10% eficiente în prevenirea infecției simptomatice cu Omicron la 20 de săptămâni după a doua doză.

Același studiu, publicat de Agenția pentru Securitate a Sănătății din Marea Britanie, a constatat că dozele de rapel sunt eficiente cu până la 75% în prevenirea infecției simptomatice la două săptămâni după administrarea vaccinului.

Cu toate acestea, eficacitatea rapelurilor începe să scadă după aproximativ patru săptămâni, potrivit studiului. Boosters-urile au avut o eficiență de 55% până la 70% în prevenirea infecției în săptămânile cinci până la nouă și de 40% până la 50% eficiente la 10 săptămâni după administrarea vaccinului.

Citește și: După vaccinurile anti-Covid, Moderna vine cu vaccinul antigripal pe bază de ARN mesager / Ce arată primele studii clinice

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro