Sari direct la conținut

VIDEO „Par imagini dintr-un joc video?” – Zeci de blindate, tunuri și lansatoare de rachete aranjate în mod inedit în poligonul de la Cincu

HotNews.ro
Tehnica militara romaneasca pregatita pentru Saber Guardian 2019, Foto: Fortele Terestre Romane
Tehnica militara romaneasca pregatita pentru Saber Guardian 2019, Foto: Fortele Terestre Romane

În România și alte 13 state NATO și partenere are loc în perioada ce urmează exercițiul militar multinațional Saber Guardian 2019, o serie de manevre la care participă peste 13.500 de militari și sute de mijloace tehnice. La poligonul de la Cincu, militarii români au dat startul exercițiilor organizându-și tehnica într-un mod… deosebit.

„Par imagini dintr-un joc video? Credeti ca e vreun efect video? Ei bine, sunt imagini de la ceremonia de deschidere a exercițiului Wind Spring 19 de la Cincu. A început cel mai mare program de instrucție de anul acesta. Start Saber Guardian 19”, transmit Forțele Terestre publicând pe Facebook un videoclip cu imagini de la Cincu.

Aproximativ 13.500 de militari din 14 țări aliate și partenere, dintre care 7.600 de militari români, vor acţiona împreună în cadrul exerciţiului Saber Guardian 2019.

Luni au avut loc, simultan, ceremoniile de deschidere ale Exercițiului SG19 în cinci locații din țară unde se vor desfășura principalele activități, astfel: Cincu, Bordușani, Babadag, Smârdan, Râșnov.

SG19 este conexat cu o serie de exerciții naționale și multinaționale, numărul total de militari participanți ridicându-se, astfel, la aproximativ 13.500 de militari din 14 țări aliate și partenere (Albania, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Germania, Marea Britanie, R. Moldova, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Spania, Turcia, Ucraina, și SUA).

Programul de instruire multinațională Saber Guardian s-a organizat anual din 2013 până în 2017, fiind găzduit, prin rotație, de Bulgaria, România și Ucraina. Începând cu anul 2017, Saber Guardian este un exercițiu bienal.

SG19 este inclus în Programul exercițiilor întrunite ale Comandamentului Forțelor Armate ale SUA din Europa, în vederea creșterii interoperabilității la nivel întrunit și multinațional cu forțele națiunilor aliate și partenere, transmite MApN.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro