Sari direct la conținut

Kovesi s-a prezentat la Poliție pentru controlul judiciar: Sunt un procuror care a reușit să inspire teamă celor care vor să fure liniștiți în România

HotNews.ro
Laura Codruta Kovesi, Foto: Agerpres
Laura Codruta Kovesi, Foto: Agerpres

Laura Codruța Kovesi s-a prezentat, vineri dimineață, la sediul Secției 18 de Poliție din Capitală, pentru a semna pentru controlul judiciar sub care a fost plasată de procurorii de la Secția de anchetare a magistraților în dosarul privind repatrierea lui Nicolae Popa, transmite Mediafax.

UPDATE 11.09 ”Sunt un procuror care a reușit să inspire teamă celor care vor să fure liniștiți în România”, a declarat Kovesi la ieșirea din secția de poliție. Fosta șefă DNA a spus că îi este ”foarte clar” că ce s-a întâmplat în ultimele luni are legătură cu procedura de numire a procurorului-șef european, încercându-se blocarea numirii ei ”prin orice mijloc”. ”Este evident că sunt parte a unei campanii de hărțuire, de intimidare”, a declarat Kovesi, adăugând că această campanie este și un semnal pentru colegii ei din magistratură.

Fosta șefă DNA s-a prezentat la Secția 18 de Poliție pentru controlul judiciar sub care a fost plasată în dosarul privind repatrierea lui Nicolae Popa, în care Kovesi este acuzată de mai multe fapte. De asemenea, Kovesi are mai multe interdicții, între care: nu va mai lucra la Parchetul General, nu va mai da declarații în fața presei cu privire la dosarele în care este vizată și nu va părăsi țara.

La intrarea în sediul poliției, Kovesi nu a dat declarații.

Fosta șefă DNA este, în prezent, procuror la Serviciul de îndrumare și control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Secția de investigare a infracțiunilor din Justiție i-a deschis un prim dosar Laurei Codruța Kovesi în decembrie 2018, după ce fostul deputat Sebastian Ghiță a acuzat-o că i-ar fi cerut bani pentru plata avionului cu care urma să fie adus în țară Nicolae Popa din Indonezia, în 2011. Laura Codruța Kovesi era la acea vreme procuror general al României, iar Nicolae Popa fusese definitiv condamnat la 10 ani şi 4 luni de închisoare în dosarul FNI.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro