Sari direct la conținut

Constanța: Un sturion uriaș și 40 de kilograme de caviar, confiscate de la braconieri

HotNews.ro
Braconaj piscicol, Foto: Politia de Frontiera
Braconaj piscicol, Foto: Politia de Frontiera

40 de kilograme de icre negre și un morun uriaș au fost confiscate, după ce polițiștii de frontieră au făcut percheziții la mai mulți braconieri din Hârșova.

Polițiștii Gărzii de Coastă au făcut luni trei percheziții în orașul Hârșova, vizați fiind braconierii din zonă, relatează Mediafax.

În urma acțiunii, aceștia au confiscat un morun de 90 de kilograme, 52.200 de dolari, dar și 40 de kilograme de icre negre.

„În data de 23.12.2019, poliţiştii de frontieră din cadrul structurilor teritoriale ale Gărzii de Coastă, sub coordonarea prim-procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârșova, au efectuat trei percheziţii domiciliare, în baza unor mandate emise de Judecătorul de Drepturi și Libertăți din cadrul Judecătoriei Hârșova, în locații de pe raza localităților Capidava – județul Constanța și Giurgeni – județul Ialomița, la persoane suspecte că desfășoară activități de braconaj piscicol. În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, un pește din specia morun în greutate de 90 kg, 91 borcane ce conțineau cantitatea totală de 40 kg icre negre, suma de 51.200 dolari, precum și mai multe pachete cu țigări de contrabandă”, informează Garda de Coastă.

Cei vizați de percheziții sunt bărbați cu vârste cuprinse între 44 și 51 de ani.

Ei sunt suspectați de deținerea, transportul, comercializarea sturionilor, produselor și subproduselor de sturioni, producerea, importul, comercializarea, deținerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârșelor, vintirelor, precum și a altor tipuri de unelte de pescuit comercial și nedeținerea autorizației de pescuit.

În România, pescuitul sturionilor este interzis complet până în anul 2021, fiind o specie de pește foarte căutată mai ales pentru icrele negre, dar, din păcate, pe cale de dispariție.

Din familia sturionilor fac parte cinci specii: cegă, morun, nisetru, păstrugă şi viză.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro