Alte containere cu deșeuri, descoperite în Portul Constanța. Gunoaiele vor fi retrimise în Marea Britanie
Încă două containere pline cu deșeuri au fost descoperite, luni, în Portul Constanța, după ce pe 20 februarie polițiștii de frontieră au identificat 16 astfel de containere pline cu gunoaie inutilizabile. În acte, obiectele figurează drept produse de uz casnic, transmite Mediafax.
Mai mult, la această oră sunt desfășurate verificări la șapte containere descoperite în terminalul din Chitila, județul Ilfov, suspecte că ar fi și acestea pline cu deșeuri. Cercetările efectuate sunt coordonate de un procuror de pe lângă Curtea de Apel Constanța.
„În continuarea cercetărilor efectuate în cazul celor 16 containere descoperite în Portul Constanţa Sud Agigea, în data de 28.02.2020, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrători din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța, au identificat în terminalul din Portul Constanța, două containere ce figurau ca sosite în terminal în luna decembrie 2019”, au transmis reprezentanții Gărzii de Coastă.
După ce au deschis containerele, polițiștii de frontieră au găsit înăuntru deșeuri inutilizabile, deși în documente figurează ca fiind produse de uz casnic, a mai transmis sursa citată.
De asemenea, proprietarii deșeurilor au încercat să inducă în eroare autoritățile prin transferul mărfii în alte containere:
„Produsele aveau ca destinație o societate comercială de pe raza municipiului București, însă, în data de 28.02.2020, proprietarii au solicitat transbordarea lor în alte containere, pentru a le fi pierdută urma. În acest mod, se modifică țara de încărcare a mărfurilor din Marea Britanie, în România, având ca destinaţie o altă ţară, cu scopul derutării autorităţilor”, a transmis luni Garda de Coastă.
La fel ca și în cazul primelor 16 containere cu deșeuri identificate în Portul Constanța, și acestea două vor fi expediate în Marea Britanie, țara de origine a mărfii.
În această cauză sunt cercetați doi cetățeni români, în vârstă de 36, respectiv 33 de ani și un cetățean britanic, în vârstă de 34 de ani.