Sari direct la conținut

Mitropolia Moldovei și Bucovinei, după ședința CNSU: În esența ei, sărbătoarea de Sf. Parascheva nu este afectată

HotNews.ro
Coada la moastele Sfintei Parascheva, Foto: AGERPRES
Coada la moastele Sfintei Parascheva, Foto: AGERPRES

În esența ei, sărbătoarea de Sf Parascheva nu este afectată, Sfânta Liturghie de pe 14 octombrie, ziua de prăznuire a ocrotitoarei Moldovei, va avea loc, au anunțat reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, după întrunirea CNSU, potrivit Mediafax.

„Am luat act de decizia autorităților. În esența ei, sărbătoarea nu este afectată. Sfânta Liturghie de pe 14 octombrie, ziua de prăznuire a ocrotitoarei Moldovei, va avea loc. Noi vom continua să ne organizăm pentru acei credincioși care vor putea participa, în speță cei din Iași. Îi îndemnăm pe acei pelerini care ar fi vrut să ajungă la Iași să folosească pentru rugăciune, pentru post, pentru o faptă bună timpul pe care l-ar fi dedicat călătoriei. De exemplu, pot citi Acatistul Sfintei Cuvioase Parascheva, cu nădejdea că Dumnezeu le va asculta cererile cele bune și le va aduce mângâiere. Cu siguranță pentru acești pelerini va veni și clipa când vor putea să ajungă la racla cu sfintele moaște”, a declarat, luni seara, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, Constantin Sturzu.

Organizarea de manifestări cu ocazia sărbătorilor religioase va fi permisă numai cu participarea oamenilor care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea respectivă, a decis Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Sărbătorile Iașului și manifestările legate de sărbătoarea Sfintei Parascheva trebuie gestionate „cu anumite rețineri”, declara recent ministrul Nelu Tătaru.

Raed Arafat a cerut luni comitetelor județene să se reunească „de urgență” pentru a impune, acolo unde este cazul, regulile de prevenire a epidemiei de coronavirus. Astfel, acolo unde se înregistrează un indice de incidență de peste 3 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile se va trece la carantinarea localităților, dacă există focare active, iar unde indicele de incidență este între 1,5 și 3 autoritățile locale trebuie să interzică nunțile sau botezurile, să închidă activitatea restaurantelor în interior și să se revină din nou la telemuncă.

În perioada următoare, se vor interzice pelerinajele la evenimentele religioase, urmând să poată participa doar persoanele care au domiciliul sau reședința în respectiva localitate.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro