Sari direct la conținut

VIDEO Nou atac cu dronă asupra Moscovei: Declarațiile primarului și ale ministerului rus al apărării se bat cap în cap

HotNews.ro
Dronă ucraineană deasupra Moscovei, Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia
Dronă ucraineană deasupra Moscovei, Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Ministerul rus al apărării și primarul Moscovei au dat declarații contradictorii în privința dronei ucrainene care a ajuns vineri până în capitala rusă, ducând la închiderea aeroporturilor.

Ministerul rus al Apărării a spus că o dronă ucraineană a fost bruiată în timp ce zbura spre ținta sa din Moscova, ceea ce a dus la prăbușirea ei.

Primarul Moscovei, a scris pe Telegram că aceasta a fost lovită și doborâtă. Resturile dronei au căzut la nord-vest de centrul orașului, fără a provoca pagube grave și fără victime, a adăugat Serghei Sobyanin.

Spațiul aerian deasupra a două aeroporturi rusești a fost închis temporar vineri, toate aterizările și decolările fiind suspendate, potrivit RIA Novosti.

Spațiul aerian de deasupra aeroportului Vnukovo din Moscova și de deasupra aeroportului Kaluga, la aproximativ 150 km sud-vest de capitala rusă, a fost redeschis ulterior, a relatat agenția de știri TASS.

„De la ora 10.50 (07:50 GMT) au fost eliminate restricțiile asupra zborurilor. La ora actuală, aeroportul funcționează normal”, a transmis TASS, citând o sursă de la aeroportul Vnukovo.

Anterior, aeroportul anunțase că a fost nevoit să suspende toate zborurile „in motive care nu pot fi controlate de aeroport”, adăugând că unele zboruri au fost redirecționate către alte aeroporturi din regiunea Moscovei. Acesta nu a oferit informații suplimentare.

Atacurile aeriene cu drone în interiorul Rusiei s-au înmulțit de când o dronă a fost distrusă deasupra Kremlinului la începutul lunii mai. Zone civile din capitală au fost lovite ulterior în luna mai, iar un cartier de afaceri din Moscova a fost vizat de două ori în trei zile la începutul acestei luni.

Rusia a afirmat joi că a doborât 13 drone ucrainene care încercau să atace Moscova și, de asemenea, cel mai mare oraș din Crimeea.

De obicei, Ucraina nu comentează cine se află în spatele atacurilor de pe teritoriul rusesc, deși oficialii Kievului își manifestă public satisfacția cu privire la acestea.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro