Sari direct la conținut

Peste jumătate dintre județele țării, sub avartizare de vânt puternic până sâmbătă – HARTĂ / Cum va fi vremea în Capitală

HotNews.ro
Peisaj de toamna, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Peisaj de toamna, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Peste jumătate dintre județele țării se vor afla sub avertizare cod galben de vânt putrenic, începând de joi seară și până sâmbătă, iar în jumătatea vestică a țării vor fi averse.

Avertizarea cod galben vizând intensificări ale vântului va fi în vigoare de joi, de la ora 22.00, până sâmbătă, la ora 03.00.

Conform meteorologilor, vântul se va intensifica treptat, pe parcursul nopții de joi spre vineri în Banat, Crișana și Maramureș, precum și în vestul Carpaților Meridionali, apoi și în Transilvania, Moldova și restul Carpaților Meridionali. Va avea viteze în general de 55…65 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, vor fi rafale de 80…110 km/h.

Administrația Națională de Meteorologie spune că vântul va avea intensificări temporare și în Dobrogea și în celelalte zone de munte.

În jumătatea vestică a teritoriului vor fi averse, iar cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15…20 l/mp, conform ANM.

Cum va fi vremea în Capitală

În București, joi cerul va fi temporar noros, cu probabilitate de ploaie mai ridicată în primele ore. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 6…9 grade și vor fi condiţii de ceaţă.

Vineri, vremea se va încălzi, astfel că temperatura maximă va fi de 21…22 de grade, iar cea minimă de 10…12 grade. Cerul va avea înnorări şi în special noaptea va creşte probabilitatea de ploaie. Vântul va sufla slab şi moderat, iar dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă, conform prognozei ANM.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro